Forum

Er min Avnbøg død?

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Jes Kasper Klittum, 1. juli 2008 kl. 12.31

Vi har en avnbøg, som er ca. 7 år gammel og omkring 2,5–3 meter høj. Den har hvert år skudt fint i foråret og fået en fin fyldig krone, med masser af blade. I år sprang den ud, men kun nogle af knopperne (ca. halvdelen af grenene) udviklede sig til blade. På nogle grene udviklede knopperne sig slet ikke. De resterende grene fik blade som stod okay, men pludselig visnede hele dynen, og ny står trået nøgent, med visne blade som om efteråret. Er mit træ dødt, eller skal jeg give det en chance til, til næste år? Og hvad er årsagen mon til denne udvikling?

1 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Boi Jensen, 1. juli 2008 kl. 21.40

Hej Jes
Noget tyder på at du har fået en eller anden sygdom i træet, for det er ikke normalt at kun halvdelen springer ud.

Havde det været noget med at smide bladene efter en lang tørkeperiode, som vi har haft, kunne du måske give en masse vand. Bare bange for at det er sket – ærgerligt, men det gavner måske omsætningen i planteskolen.

www.de-gamle-sorter.dk

2 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jes Kasper Klittum, 2. juli 2008 kl. 8.00

Hej Boi,

Jeg er bange for at du har ret, så må den nok vige pladsen for et frugttræ – så håber jeg bare ikke at jorden hvor den står er inficeret med sygdommen.

3 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Trolle, 3. juli 2008 kl. 6.37

Hvis ikke stammen og de større grene er døde ville jeg give den en chance til næste år.

Prøv at give den en kraftig omgang grund vanding nu og senere på sommeren.

Hilsen Trolle

4 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Henrik Ahlmann, 3. juli 2008 kl. 6.42

Du skal ikke være bekymret for, om et nyplantet frugttræ smittes. Sygdommen, hvis det er tilfældet, er mere eller mindre specialiseret – knyttet til snævrere plantefamilier/grupper, idet andre træer/buske i nærheden jo ikke visner på samme måde,
Men det er vigtigt at vælge en relativ sund sort før plantning. Mange æbletræer er nemlig modtagelige for kræft eller skurv, og for pæretræers vedkommende er uhyre mange i danske haver dekoreret med pæregitterrustens smukt orange, senere sorte pletter på løvet. For blommer truer monilia osv.

Alt dette blot for at sige, at sådan er naturens gang. Men du kan evt læse Dansk Jordbrugsforsknings publikation inden køb: web.agrsci.dk/djfpublikation/index.asp?action=show&id=966

Nyt svar til emnet »Er min Avnbøg død?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Skadedyr og plantesygdomme > Er min Avnbøg død?

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider