Forum

Stub fra Skov Elm – skal den stubfræses?

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Hanne Klitgaard, 2. maj 2018 kl. 12.32

Vi har fældet en stor Skov Elm og er i tvivl om fræsning er nødvendigt. Vil roden skyde? Og kan vi risikere problemer med kloakrør mv. ?
Hvornår kan vi evt. plante noget andet på området?

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lone Brems, 2. maj 2018 kl. 14.08

Hej Hanne Klitgaard

Det er jo trods alt kun halvdelen af træet, I har dræbt ved fældningen - den halvdel, der er under jorden vil nok forsøge at "redde livet på målstregen" og sende en hel del skud op fra stubkanten. Så hvis I har et ønske om at fylde pladsen ud med andre vækster er det bestemt en god idé at få stubfræst !

Stubfræsning kan gøres meget lempeligt både mht dybden og mht hvor langt udenom stubben der arbejdes.
Hvis I kender afstanden til kloakrør og fortæller det åbent til den håndværker / anlægsgartner I laver aftale med bør der ikke kunne ske noget uønsket med kloak.
Og hvis den afstand er kort, kan det jo godt være, at I skal vælge vækster til plantning, som ikke går dybt i jorden....

Stubfræsning efterlader normalt en god del træspån som er blandet ind i jorden. Det kan give dårlige vækstvilkår for næringskrævende planter. Men I kan jo vælge at udskifte et par trillebørfulde af den spån-blandede jord med bedre muld.

Venlig hilsen
Lone

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Henry G., 2. maj 2018 kl. 15.46

Hej Hanne for en del år siden stod jeg med det samme problem, og sammen med en god ven fik vi en idé, nemlig at lægge nogle sten rundt om Stubben, et gammelt forhjul fra en Cykel og en Ovnrist ovenpå, nu havde vi den fineste Havegril og i efteråret var Stubben brændt ned. Hilsen Henry G.

Nyt svar til emnet »Stub fra Skov Elm – skal den stubfræses?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Skovhave, flerårige grønsager og permakultur > Stub fra Skov Elm – skal den stubfræses?

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider