Tips og ideer

Billige og flotte glas til hyacinter

Hyacinter er smukke i glas – næsten smukkest, mens de grønne spirer titter frem, og de tykke hvide rødder danner gardiner i hyacintglasset. Men det er svært at finde hyacintglas, især de gamle. Og hyacintglas kan ikke rigtigt bruges til andet.

Jeg har i stedet anvendt smukke høje (ca. 12–15 cm) slanke mørkeblå drikkeglas. Diameteren foroven er som hyacintløget + ca. 1 cm.

Der klippes 3–4 grene med smuk bark i længde som glassets højde + 3–4 cm. De stilles i glasset, så de krydser hinanden (de skal stikke 1–2 cm op over kanten). Løget lægges på krydset – og der fyldes op så vandet er lige under løget. Ønskes mere pynt kan gran, kristtjørn og andet smukt stikkes ned i sprækken langs løget.

Alle glas kan anvendes, men de skal være så høje og slanke, at der er ca. 10 cm fri plads til løgets rødder, når det er placeret.

Det kan gøres billigt og smukt. Mine blå glas kostede 4 kr. stykket i en genbrugsbutik – og pilen er fra en nærliggende grusgrav. Og så kan glassene anvendes som vaser eller som glas senere.

– Gitte Tjørnehøj

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Forhandlerguide

Biodynamisk Landsforening

Vil du have hjælp fra kosmos

Landsforeningen Praktisk Økologi

Dyrk efter økologiske principper

Frøsnapperen

Grundige såvejledninger til alle frø

Solsikken

Alt til den økologiske have

Land Højbede

Land Højbede og Plantekasser

Her er du: Forsiden > Tips og ideer > Dyrkningsmetoder > Billige og flotte glas til hyacinter

Søg:

St√łt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider