Tips og ideer

Brug et stykke pressenning i stedet for trillebør

Som fysioterapeut funderer jeg jævnligt over, hvordan jeg kan udnytte mine kræfter bedst, idet min have er stor. Hvorledes kan jeg altid skabe »den gode følelse«, når jeg knokler rundt. Jeg graver som alle andre med greb og bruger skovl og spade, jeg saver og beskærer. Sidst, men ikke mindst er jeg blevet helt vild med ring-lugejernet og pendulhakken, som hvert sit sted gør underværker.

Tit og ofte er der en masse, der skal slæbes væk, såsom ukrudt og grene, græstørv osv., og her har jeg lært mig en ny fidus, som kan være rigtig god. I stedet for at løfte tingene op i trillebøren, så flyt det over på et stort stykke plast eller en gammel pressening med det samme, prøv dig frem med størrelsen. Så behøver du ikke løfte det op i trillebøren eller løfte det ned igen. Herefter snupper du fat i hjørnerne og trækker plastikken rundt hofterne eller svinger vingerne op over skuldrene og trækker afsted med hele molevitten som en slædehund eller hest (husk nu ikke for tungt).

Når du så har trukket trækkestykket op på aflæsningsstedet, vipper du bare stykket rundt og vupti, så ligger det, hvor det skal ligge. Glem endelig ikke, at det jo er godt at bruge kroppen, bare den bruges rigtigt, vær opmærksom på, at du har »den gode følelse«.

I øvrigt hjælper det meget at træne ryg og mavemuskler, mens man ser TV-avis (især om vinteren). Det er virkelig noget, der kan mærkes, når tiden kommer, hvor der skal krummes ryg og kravles rundt blandt ukrudt, især hvis du som jeg hører til blandt dem, der elsker at håndluge på dine jordede knæ og følge skvalderkålsroden og dens »børn« til den bitre ende blandt stauderne.

– Nini Højby Pedersen

Kommentarer

Der er 2 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…

Forhandlerguide

Arresø Pil

Værktøj til pil, kurveflet og hegn.

Her er du: Forsiden > Tips og ideer > Redskaber > Brug et stykke pressenning i stedet for trillebør

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider