ret rundt i haven

Naturens eget julepynt

Af Karna Maj, torsdag, 12. december 2002

Hvis man er så heldig at kunne gå en tur ud i sin have en tidlig morgen, når der er rim over det hele, så venter der en smuk oplevelse.

Solhat med rim

Solhat med rim. Foto: Karna Maj

Speciel lige i de øjeblikke, hvor solens stråler rammer blade, grene, visne staudetoppe osv., mens rimen stadig er helt intakt. Ofte er det få minutter, før solens stråler smelter rimen. Med mindre det er virkelig hård frost.

Rim

Rosenkålsblade med rimkanter. Foto: Karna Maj

Sådan en morgen kan man blive helt glad for, at man ikke har ryddet op og fjernet alle de visne planter og frøstande. Hvor skulle alle de smukke rimkanter og belægninger så være? Her kan man virkelig tale om at man får noget ekstra forærende.

Kantbæger med rim

Kantbæger med rim. De er i øvrigt flotte til juledekorationer. Foto: Karna Maj

Når man ser på naturens vinterpynt, kan man undre sig over, at vi overhovedet dekorerer vore haver med lys. Det falder jo totalt til jorden i forhold til naturens kunnen.

Bladbede med rim

Bladbede med rim Foto: Karna Maj

Når rimen er smeltet, er det til gengæld tid til at få varme i tæerne igen. Og komme i gang med dagens arbejde.

Jeg er så heldig, at jeg hele tiden er nogle måneder foran årstiden som redaktør af et havetidsskrift. Lige nu sidder jeg og redigerer og finder billeder til artiklerne i januar/februar-nummeret af tidsskriftet Praktisk Økologi, så mine tanker er på vej mod foråret.

Og hvis det ikke er nok til at forhindre en vinterdepression, så ligger der på computeren tusindvis af havefotos, så jeg blot med et klik kan åbne mappen for marts måned og hele skærmen fyldes med billeder af krokus, vintergækker, små bitte tomatplanter, små salatplanter osv.

Har du også lyst til at se forårsbilleder, så klik ind på f.eks. marts måneds artikler ude til venstre. Eller tag en tur rundt på diverse hjemmesider med blomster og grønsager fra hele verden og lade mig varme og inspirere til den ny havesæson. Du finder masser af gode links på linkssiderne her på Havenyt.dk.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Her er du: Forsiden > Året rundt i haven > Karnas have > 2002 > December > Naturens eget julepynt

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider