Arrangementer på Fyn

August

Åben Vild Have 2022 – hos Laila i Kerteminde

Kom indenfor i en villahave hvor det vilde udtryk afgrænses og indrammes.

Her er felter med urørt græs, stengærder, kvashegn, fuglekasser, pindsvinebo, små vandbassiner, hjemmehørende blomster og frugtbuske, vildengsbed og kombinationer af almindelige stauder og de hjemmehørende planter.

Haven indeholder desuden gravefri køkkenhave, regnvandsopsamling fra værksted og to kompostbeholdere.

Haven er åben 20. og 21. august kl. 10–15

Dato: Lørdag den 20. august kl. 10 – søndag den 21. august 2022 kl. 15
Sted: Mølkensvej 7, 5300 Kerteminde
Arrangør: Laila
Pris: Gratis

Åben Vild Have 2022 – hos Mikkel i Stenstrup

Besøg en vild have på landet

Her er metervis af kvashegn, anlagte brændestakke, store vildbede, masser af blomster, vandhul, dødt ved og meget andet, der gavner det vilde liv. Haven ligger i forbindelse med 1 hektar vildremis. Der er desuden køkkenhave og husdyr.

Dato: Lørdag den 20. august 2022 kl. 11–16
Sted: Assensvej 289, 5771 Stenstrup
Arrangør: Mikkel
Pris: Gratis

Åben Vild Have 2022 – hos Mona i Stenstrup

Kom inden for i en villahave, hvor der er plads til både natur og selvforsyning.

Haven er åben 20. og 21. august kl. 14–17

I haven er der et totalt vildt og fredet stenomkranset bed. Her bliver der aldrig luget og det bugner af krydderurter, digitalis, skvalderkål, Skt. Hans Urt, aftenstjerne, kæmpestenbræk, lavendler og clematis. En tør og solrig pigstensbelægning under en balkon giver levesteder til jordhumler. Her er rådne træstammer, skyggebed med bregner og granitfuglebad. I græsset er der øer med hvidkløver, som får lov til at så urørt i 4-ugersintervaller. Græsafklippet er blevet fjernet i 14 år, så der vokser røllike, vorterod, bellis, storkenæb, forglemmigej, mælkebøtter, hornvioler, smørblomster og en masse andre. De blomstrer, når der er tørke, og græsset ikke slås.

Haven rummer desuden en køkkengårdhave, der dyrkes med kompost. Græsafklip og luget ukrudt bruges til at dække køkkenbedene med. Der er 7 vandsteder til fugle, insekter, tudser og pindsvin samt 6 fuglekasser. 26 små træer til opbyggelse og lagring af kulstof i stammerne, til skjul, skygge, reder. Og ikke mindst til insekter i blomstringsperioden og til fugle i bærsæsonen (røn, mispel, paradisæble m.v.) Et trekantareal med træer og stedsegrønne til skjul samt enkle (altså gode at komme til) blomster/stauder/roser over sæsonen til insekter. Det er helt tæt.

Haven er kun ca. 450 m², men har alligevel 7 frugttræer, ribs og 21 (små)træer. Udnyttelsen af de 3 stk. 6m lange højbede (no dig), som dyrkes meget intensiv med flere afgrøder og grøngødning pr. år. F.eks. med 34 tomat- og 28 peberfrugtplanter. Hanekamscryptomeria, Nordens Oliven (prydpære), penselfyr (klippet med japansk inspiration) og thuja – alle er mega interessante for fugle, der bygger reder og både skjuler sig og sover i dem. De stedsegrønne er supergode om vinteren for fuglelivet.

Dato: Lørdag den 20. august kl. 14 – søndag den 21. august 2022 kl. 17
Sted: Skolevej 11, 5771 Stenstrup
Arrangør: Mona
Pris: Gratis

Åben Vild Have 2022 – hos Sanne i Nyborg

Kom på besøg i en lille, men »stor« rækkehushave.

Her er er sten, vand, »ukrudt«, grene mv. Der er stor variation i beplantningen med fokus på biodiversitet og variation. Meget tæt beplantning. Nøgleordet er: Ingen bar jord.

I haven er der også kompost, katte, pindsvin og skrubtudser.

Dato: Lørdag den 20. august 2022 kl. 17–20
Sted: Bavnehøj alle 77, 5800 Nyborg
Arrangør: Sanne
Pris: Gratis

Åben Vild Have 2022 – hos Kristine i Faaborg

Besøg et mikrojordbrug og verdens mindste planteskole

Vi har store overdrev, som vintergræsses af vores heste for at fremme et rigt blomsterflor og høj biodiversitet. Her kan vi gå på markvandring. Derudover masser af kvasbunker, læhegn, stengærder mm. Mikrolandbrug og planteskole drives med omtanke for naturen og med fokus på biodiversitet. Derudover har vi »den lille have« (almindelig parcelhusstørrelse), som passes som vild have med urteplæne og hjemmehørende stauder.

Haven indeholder desuden køkkenhave, kompost, heste (giver gødning og slår græs!), moskusænder som sneglepatrulje, katte som musefængere, regnvandsopsamling, egen spagnumfri jordblanding til planteskolen og flerårig skærehave.

Planteskolen »Blomst & Bønne« med flerårige grøntsager holder åbent.

Instagram: @frufengershave
Facebook: @blomstogboenne

Dato: Søndag den 21. august 2022 kl. 10–16
Sted: Bjerregårdsvej 3, Diernæs, 5600 Faaborg
Arrangør: Kristine
Pris: Gratis

Åben Vild Have 2022 – hos Trine i Odense

Velkommen i min kolonihave, der er en blanding af dyrkning og så vildt som muligt.

Jeg har vandhul/bassin, kvasbunker, bar jord, sten, stammer/grene der ligger. Derudover dyrker jeg efter gravefrit princip, har permakulturelementer og økologisk grøntsagsdyrkning.

Jeg samler regnvand, har kompost, kvashegn, solceller, køkkenhave og drivhus.

Instagram: @trineshave

Dato: Søndag den 21. august 2022 kl. 11–16
Sted: Kragsbjergvej 50, have 107, Odense
Arrangør: Trine
Pris: Gratis

Her er du: Forsiden > Arrangementer > Fyn

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider