Undgå blade i havedammen

Af Karna Maj, tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

Det er flot i haverne, når alle de store træers blade begynder at dale til jorden. De lægger sig som et smukt gyldent lag, og efterårets vinde blæser dem ind i blomsterbede og busketter, hvor de gør god gavn ved at lægge sig som et beskyttende lag for vinteren.

Der er få steder i en have, hvor blade ikke er velkomne. Et af de besværlige er i havens våde områder, hvor de hurtigt kan fylde en havedam op med blade. I løbet af vinteren rådner de mere eller mindre, og til foråret er det både et tungt og ret ildelugtende arbejde at fjerne dem fra vandet. Der er helt sikkert en hel del havedamme, der er blevet nedlagt på den konto.

Hvis man vil undgå dette arbejde, kan man overdække havens dam med et net, inden løvfaldet for alvor sætter ind. Man kan for en ret billig pris købes et net specielt egnet til netop det formål. Det kaldes løvnet og kan bla. købes i de butikker, der handler med planter og tilbehør til havedamme. Det kan fås i stor bredde, typisk 6 meter, og i et ønsket antal meters længde.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Karma Shop DeLuxe

Vandkunst leveres incl pumpe og ledning.

Her er du: Forsiden > Prydhaven > Vand i haven > Undgå blade i havedammen

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider