Om Havenyt.dk

Forfattere

Her kan du læse lidt om vores forfattere og eksperter på Havenyt.dk. De har alle en lang erfaring med planter og have. Mange har en faglig baggrund og arbejder professionelt med havebrugsområdet. Der er hortonomer, faglærere og gartnere, men der er også en del, som på egen hånd har erhvervet sig viden og dyrkningserfaring på de områder, som de er særligt interesserede i.

Aiah Noack

Havekonsulent og produktudvikler, Naturplanteskolen

Ideen til Naturplanteskolen er skabt Aiah Noack. Aiah har tidligere boet i Sydafrika og New Zealand, hvor nærheden til og respekten for naturen stod hende meget højt. Også i haver og hvor mennesker iøvrigt færdes. Naturplanteskolen består af en støtte forening og en driftsenhed med Aiah Noack som økonomisk ansvarlig. Aiah Noack arbejder som havebrugskonsulent og er tilknyttet Grennessminde – Det Økologiske Gartneri i Taastrup.

Aksel Brinck

Forhandler af subtropiske planter, Florentsia

Aksel Brinck er medindehaver af Florentsia, som er et informations- og shoppingsite om mediterrane og andre subtropiske planter. Florentsia har drivhusbutik med lørdagsåbent i Ledøje. Aksel Brinck har mange års erfaring med planter og havebrug. Han har skrevet artikler om havestof i BT, Haven, Gør Det Selv og andre publikationer.

Anders Bech

Foredragholder om havebrug, www.urtehave.dk

Anders Bech dyrker i sin parcelhushave 375 forskellige spiselige afgrøder, heraf 175 krydderurter og er nærmest selvforsynende. Anders og Tove Bech holder foredrag og kurser om havebrug.

Anders Dam og Birgitte Løkke

Landskabsarkitekter

Kompetenceområder: Byøkologi – lokal håndtering af regnvand, anlægsgartneri, belægninger, mur, pergolaer og anvendelse af planter.

Anders Dam og Birgitte Løkke er begge landskabsarkitekter uddannede på Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole.

Anemette Olesen

Anemette Olesen

Forfatter og foredragsholder, Skarresøhus

Kompetenceområder: Krydderurternes historie og brug i køkkenet. Lægeurter og Østens urter. Plantehistorie og folkemedicin.

Anemette Olesen er forfatter til ca. 30 bøger om køkkenhave og brug af grønsager og urter i køkkenet. Bl.a. »Spis dit ukrudt«, »Østens Urter« og »Køkkenhave-Kogebogen«. Hun har en meget lang erfaring med at dyrke og bruge havens krydderurter og de gamle grønsagsarter. Anemette Olesen holder hvert år mange foredrag om urter og grønsager i hele landet, og er med mellemrum også vært for kombinerede have- og madkurser i sin egen have.

Anette Hougaard Nielsen

Anette Nørbo Asplund

Anette Nørbo Asplund

Kompetenceområder: Botanik, prydhaven, den handicapvenlige have, otiumhaven, den rekreative have.

Anette Nørbo Asplund er uddannet hortonom på Landbohøjskolen, hvor hun senere har undervist i botanik og planteøkologi. Siden slutningen af halvfjerdserne har Anette interesseret sig for økologi og miljø, og hun har desuden en efteruddannelse fra Sveriges Lantbruksuniversitetet inden for havens muligheder som hjælp til fysisk og psykisk rehabilitering. Anette har en kolonihave.

Anja Egeriis

Økologisk haveejer

Anne Bay

Anne Bay Knudsen

Havearkitekt, Havearkitekt Anne Bay

Kompetenceområder: Havearkitektur, planteanvendelse stauder, træer, buske og klatreplanter. Den naturvenlige have.

Anne Bay arbejder i dag som have- og landskabsarkitekt. Anne Bay er udannet gartner og hortonom fra Landbohøjskolen (nu KU – Københavns Universitet). Hun har en årrække undervist på fagskoler indenfor havebrug, på forskellige niveauer. Hun har nu eget firma og rådgiver om staudeanvendelse, havedesign og biodiversitet. Anne Bay vil gerne give inspiration til, hvordan man som haveejer kan bringe mere biodiversitet ind i haven og indrette haven både med blik for arkitektur, naturvenlighed samt udnyttelse af eget regnvand i haven. Hun har igennem årene skrevet en del artikler til fagblade og magasiner. I sin fritid dyrker Anne Bay en stor økologisk køkkenhave sammen med en del andre familier i det økologiske bofællesskab, hvor hun bor.

Anne Gine Christiansen

Havekonsulent, Staudecafeen

Anne Mette Granner

Haveejer

Annette Esbjerg Jensen

Faglærer

Arne Bruun

Miljøtekniker

Arne Bruun er miljøtekniker og har tidligere arbejdet som Grøn guide på Sydfyn

Bella Marckmann

Sociolog og forfatter

Bella Marckmann er forfatter til bogen »Haven: paradis eller slagmark«. I bogen inddeler hun haveejerne i fire arketyper. Mødet mellem Nusseren, Slapperen, Ordensaktivisten og Økoromantikeren løber sjældent stille af, da alle har vidt forskellige syn på deres haver – og på naboens.

Bente Mortensen

Hortonom, Altaneriet ApS

Bente er uddannet hortonom og har i foråret 2016 etableret Altaneriet ApS – en ny slags byplanteskole med fokus faglig rådgivning og salg af planter, der er særlig egnede til at vokse på altaner, tagterrasser, gårde, kolonihaver og andre små uderum. Her er fokus på læring via foredrag, workshops og inddragelse af kunder i projekter og produktudvikling.

Bente har gennem en årrække arbejdet som konsulent og undervist gartnere. Hun har en særlig interesse for naturlige plantesamfund, spiselige planter og forskellige dyrkningssystemer. Er medforfatter til bogen om Drivhuset, Politiken.

Bernt Falkenhayn

Bettina Gylden

Agronom

Bettina Gylden har en kombineret uddannelse indefor biologi og landbrugsvidenskab. Hendes speciale og store interesse er biologisk bekæmpelse af plantesygdomme, skadedyr og ukrudt, indenfor hvilket hun har lavet forsøg i laboratorium og mark, samt forskellige informationsaktiviteter. Hun følger løbende udviklingen indenfor biologisk bekæmpelse, både på haveområdet og det professionelle erhverv. Derudover interesserer hun sig bredt for natur- og miljøområdet og holder meget af at formidle om alle de spændende emner, der findes her.

Birgit Reimer

Planteskoleejer, Caroline Mathildestiens Staudeplanteskole

Birgitte Husted Bendtsen

Birgitte Husted Bendtsen

Forfatter og foredragsholder, www.birgittehustedbendtsen.dk

Birgitte Husted Bendtsen er uddannet lærer med speciale i biologi og formning. Hun er plantenørd og har udgivet to bøger, som virkelig går i dybden med henholdsvis Storkenæb og Phlox. Birgitte Husted Bendtsen holder gerne foredrag om storkenæb eller floks eller begge emner.

Birgitte Laurent Lund

Birte Buhl

Birte Buhl

Biolog, Grøn Guide i Århus

Kompetenceområder: Snegle i haven – først og fremmest iberiske skovsnegle.

Birte Buhl er uddannet biolog og har bl.a. i 8 år arbejdet som grøn guide. Ved at arbejde og bo i et område, hvor iberiske skovsnegle er en stor plage, har hun fået meget viden om sneglene, men hun har dog ikke fundet løsninger til at udrydde de iberiske snegle.

Bjørli Martha Lehrmann

Bjørli Martha Lehrmann

Biolog, Vestre Hus Børnenaturcenter

Bjørli Martha Lehrmann er eneste ansatte på Vestre Hus Børnenaturcenter. Hun er en biolog og passer centret, leder ekskursioner, underviser, giver råd og vejledning og er webmaster på naturcentrets meget informative hjemmeside.

Boi Jensen

Boi Jensen

Podemester, De gamle sorter

Kompetenceområder: Gamle frugtsorter, podning.

Boi Jensen har siden 1986 lavet podede træer og andre planter i sin lille frilandsplanteskole på lejet jord, øst for Holstebro. I 2005 over 4000 træer, der overvejende sælges til private. Der produceres mest gamle frugtsorter på vildstammer, samme type træer som i vore bedsteforældres haver. Desuden er Boi Jensen kendt som underviser og foredragsholder om podning, gamle frugtsorter, beskæring og stiklingeformering.

.

Bolette Crossland

Gartner og haveskribent

Bolette Crossland var en grøn ildsjæl og arbejdede med planter og haver. Ud over sit arbejde som planteskolegartner skrev hun en lang række haveartikler til tidsskriftet Praktisk Økologi. I sommeren 2012 døde Bolette Crossland i en alt for tidlig alder. Hun har foræret Landsforeningen Praktisk Økologi sin store samling af have- og plantebilleder, og Havenyt har fået lov til at bringe de mange gode haveartikler, som hun har skrevet.

Brian Krause

Frøsamler og haveskribent, Gourmethaven.dk

Brian Krause dyrker en almindelig parcelhushave i en forstad til Århus. Helt almindelig er den dog ikke, for familien går mest op i køkkenhaven, som indeholder ca. 70 meter højbede og to drivhuse. Haven har været dyrket økologisk siden 1989. Brian Krause kalder sin have for Gourmethaven. Her kan du læse en masse spændende artikler om hans dyrkningserfaringer med rigtig mange arter og sorter af grønsager. Han er en meget ivrig frøsamler og er aktiv i foreningen Frøsamlerne.

Camilla Plum

Camilla Plum

Kogekone og forfatter, Fuglebjerggaard

Camilla Plum er selvlært kogekone, foredragsholder, forfatter til både kogebøger og havebøger. Hun er desuden aktiv i den store have, som forsyner Fuglebjerggaard med friske grønsager. Hun har skrevet følgende havebøger: Grønt I og II, Blomster, Blomstrende mad. På Fuglebjerggaard er der mange aktiviteter: traktørsted, mad ud af huset, fester og selskaber, teambuilding, kogeskole, have- og madkurser, velassorteret gårdbutik.

Carina Bruun

Planteskolegartner, www.carinabruun.dk

Kompetenceområder: Stauder, diversitet i haven, sommerhus beplantning, naturlige have, Cottage Garden, roser, prydhave, plantesammensætning, børn i haven, haverum.

Uddannet planteskolegartner fra JU Beder og Laubjergs planteskole, har arbejdet som freelance gartner/havekonsulent, med forskellige opgaver indenfor det grønne. Vil gerne være med til at skabe glæde og diversitet i private haver og fælles anlæg. Arbejder aktivitet for at få sat gang i grønne projekter, igennem diverse projekter tilegnes mere viden indenfor et meget stort felt, som have & planter er. Bor nær Vestkysten arbejder derfor også en del med sommerhushaver.

Caspar Andersen

Biolog, dr. agro

Caspar Andersen er forfatter til bogen »Regnormene og os« (udsolgt fra forlag) og til heftet »Regnorme«, som Naturhistorisk Museum, Århus har udgivet i dec. 1997.

Claus Dalby

Forlægger og forfatter, Klematis

Claus Dalby er forfatter til mange dejlige havebøger om krukkeplanter, prydhave og drivhuse, og desuden kendt fra sine TV- udsendelser om have og drivhuse. På forlaget Klematis står Claus Dalby for udgivelse af mange danske havebøger.

Dorte Ellegård

Dorte Ernst

Agronom, Konsulentfirmaet Dorte Ernst

Dorte K. Rhode Nissen

Dorte K. Rhode Nissen

Biolog med speciale i botanik, Nissen Consult

Kompetenceområder: Dyrkning af planter til bolig og udestue, medicinplanter, dansk flora samt botanik og navne.

Dorte K. Rhode Nissen er biolog med speciale i botanik. Hun har i mange år arbejdet med produktudvikling af prydplanter, især potteplanter og medicinplanter. Hun arbejder pt. med udvikling af et nyt koncept for grønne tage, økologiske produktioner af goji-berry og surbær, produktion af spiselige alger i væksthuse, planteforædling samt udvikling af nye spiselige landbrugsafgrøder. Hun har skrevet »Politikens Stueplantebog«, »Gyldendals Guide til Den Danske Flora«, »Planter i Boligen« samt en engelsk bog til udgivelse i USA, England og Skadinavien »The Indoor Plant Bible«.

Dorthe Chakravarty

Journalist og historiker, dorthec

Dorthe Chakravarty har boet i København i 15 år. Glæden ved at sylte, bage og se det gro har hun bragt med til byen fra sin opvækst på landet. Forfatter til bogen Selvforsyning på 1. sal.

Else Højbjerg

Redaktør, Dansk Fuchsia Selskab

Else Højbjerg er redaktør af bladet »Fuchsia«, som er medlemsblad for Dansk Fuchsia Selskab.

Erik Hansen

Erik Hansen

Biolog, EWH BioProduction

Kompetenceområder: Nyttedyr til brug i drivhus og have.

Erik Hansen er uddannet biolog og har specialiseret sig i produktion og forhandling af nyttedyr og bakteriepræparater m.m. Han producerer og sælger nyttedyr først og fremmest til de professionelle, men også til private. En del af produktionen eksporteres. Han yder desuden konsulentbistand til væksthusgartnerier.

Erik Hørning

Landskabsarkitekt

Ernst Jensen

Forfatter

Ernst Jensen har i mange år været aktiv i Det danske Rosenselskab både som bestyrelsesmedlem og skribent i bladet. Han holder også en del foredrag om roser. I 2009 udkom hans bog Et liv med roser på forlaget Klematis.

Eva Skjødsholm

Underviser

For Eva Skjødsholm startede haveinteressen med en bog om krydderurter af Magna Leth, og derefter bare voksede og voksede det. Hun har nu en stor selvforsyningshave i Østjylland, hvor hun dyrker mange forskellige grønsager. Chili, tomater, bønner og salat hører til absolutte favoritter – også til frøavl. Eva er desuden haveambassadør i Landsforeningen Praktisk Økologi og aktiv i Syddjurs Mere Liv i havennetværket, hvor de deler erfaringer og frø.

Fanny Møller

Fanny Møller

Tidligere redaktør på Havenyt, Landsforeningen Praktisk Økologi

Kompetenceområder: Have og landskabs design Børn i haven Livsnyder

Landskabsarkitekt

Frans Keemink

Faglærer, Dansk Center for Jordbrugsuddannelse

Gunvor Maria Juul

Forfatter og urtespecialist

Gustav Bech Jensen

Gustav Bech Jensen

Freelance-journalist, Organic Today

Gustav Bech Jensen er journalist og skriver om økologi, landbrug, klima, natur, energi og mad. Han skriver for nordiske landbrugsblade og livsstilsmagasiner, blandt andet Ren Mat i Norge og ATL i Sverige samt Økologi & Erhverv i Danmark. Han er ansvarshavende redaktør på nyhedssitet OrganicToday.dk, som udgives af hans firma BechsBureau.

Hanne Damm og Jørgen D. Madsen

Forfattere til bogen Grøn puls, JDM Communication

Hanne Damm har arbejdet som børnehaveklasseleder i en årrække, hvor hun har anlagt haver, samlet kompost, plantet træer, holdt høns. Og Jørgen Dahl Madsen stiftede i 2006 NGO-virksomheden JDM Communication, hvor han arbejder aktivt på at gøre byen grønnere og at styrke økologien.

Hanne Lynge Jakobsen

Hanne Lynge Jacobsen

Selvstændig havearkitekt, Havearkitektgruppen.dk

Bag sig har Hanne Lynge Jacobsen en uddannelse som hortonom og erfaring fra 19 år som havearkitekt i Haveselskabet. Familien driver en økologisk gård med ditto landbohave i Nordjylland.

Frugt og bær udgør en lille nicheinteresse. Hanne Lynge Jacobsen er aktivt medlem i Privathavebrugets Frugt- og bærudvalg, hvis formål det er at indsamle og formidle viden, som gør det sjovere, nemmere og mere interessant at dyrke frugt i privat regi.

Hanne Søgaard

Hanne Søgård

Jordbrugsteknolog Landskab og Anlæg, anlægsgartner og konsulent

Kompetenceområder: Økologisk pleje af haven. Planlægning af havens indretning. Valg af planter, der passer til voksestedet. Stor viden om stauder. Jordpleje, grøngødning og sædskifte. Frugt og bær. Iberiske snegle. Balancen skadedyr-nyttedyr – og meget mere.

Hanne Søgård har været anlægsgartner siden 1980. Indgangsvinklen har altid været økologisk i de mange forskellige haver, hun har boet i i årenes løb. Har altid eksperimenteret. Hanne har bl.a. arbejdet en årrække i havecentre og har passet parken på Dansk Center for Jordbrugsuddannelse Jordbrugets Uddannelsescenter i 8 år. Havekonsulent, rundviser og anlægsgartner i Den Økologiske Have 2004 til 2009. Som teknolog ansat hos ISS.

Hannu Sarenström

Koge- og havebogsforfatter

Hans Walmar

Hans Walmar har brugt tang i sin have på Fyn siden slutningen af 1970’erne.

Heidi Kirk Nissen

Redaktør af Havenyt.dk, Havenyt.dk

Kompetenceområder: Praktisk havedyrkning, økologisk dyrkning, spiselige planter, grøntsager, blomster

Heidi Kirk Nissen er uddannet agronom og har siden 2018 været redaktør af Havenyt.dk. Hun er også ejer af Dyrkhaven.dk, der gør det nemmere at dyrke have. Heidi bor med mand og barn på Sydfyn, hvor hun dyrker en stor villahave med køkkenhave, drivhuse, frugttræer, bærbuske, staudebede, vilde naturbede, antistress-bed og høns. Der er hele tiden nye projekter i gang i Heidis have, hvor gammel viden og nye ting prøves af året rundt.

Henrik Ahlmann

Henrik Ahlmann

Økologisk Havebrugskonsulent

Kompetenceområder: Køkkenhave, sædskifte, frugt og bær, efterafgrøder, skadedyr, sygdomme, jordbundsforhold samt prydhave.

Henrik Ahlmann er selverhvervende økologisk havebrugskonsulent og historiefortæller. Henrik Ahlmann har i en årrække år undervist børn og voksne i dels skolehaver, aftenskoler m.v. samt rådgivet bredt i havespørgsmål primært for private. Han har økologi som speciale.

Henrik Bringsøe

Henrik Bringsøe

Fugle og natur

Kompetenceområder: Herpetologi, dvs. læren om padder og krybdyr.

Henrik Bringsøe har foretaget en lang række undersøgelser af padder og krybdyr, navnlig i Grækenland og Danmark. Han har offentliggjort over 100 artikler i Nordisk Herpetologisk Forening og adskillige i udenlandske tidsskrifter. Artiklerne handler om såvel terrariehobby som feltarbejde. Henrik er medforfatter til den tyske bogserie »Handbuch der Reptilien und Amphibien Europas«, ligesom han har deltaget i danske bogprojekter. Udover padder og krybdyr opdrætter han også præriehunde i haven.

Ida og Finn Johannessen

www.finn-j.dk

Ida og Finn Johannessen har en parcelhushave på 800 m². Det er en landskabelig nyttehave med bl.a. mange frugt- og bærbuske. Der er høje træer og solfyldte pletter til ophold, nyttehave og prydhave med virkelig mange forskellige arter og sorter på de 800 m².

Inge Havetip

Inge Havetip

Forfatter, Inges havetips

Inge A. Futtrup er uddannet havearkitekt med speciale i haveanlæg og naturforvaltning. Har bl.a. beskæftiget sig med naturvenlige haver samt sanse- og terapihaver. Arbejder nu udelukkende som forfatter, men dyrker fortsat haven som hobby.

Jakob Garde

Kompetenceområder: Skovhave

Jakob Garde er aktiv i Landsforeningen Praktisk Økologi og er i 2014 valgt som suppleant til bestyrelsen. Jakob Garde har stor viden om og interesse for skovhaver.

Gået ud af bestyrelsen okt. 2014.

Jane Schul

Landskabsarkitekt, Schul landskabsarkitekter

Jane Schul har igennem hele sin sit faglige virke som landskabsarkitekt haft lagt hovedvægten på fagets grønne del. Selv om landskabsarkitektur er og bliver et kulturfænomen, er det dog for en stor del bygget op af en række naturelementer som planter, jord og vand. Bestemte planter præger bestemte områder; udgør bestemte vækstsamfund, bundet sammen af fælles krav til tilværelsen.

Den gennemgående holdning i Jane arbejde har været at understrege nødvendigheden af at være os meget bevidst om, at der skal være en sammenhæng fra tegnebordet over jorden, plantevalget, plantetætheden, samarbejdet omkring anlægsarbejdet og til det færdige – og forhåbentligt vellykkede resultat. At vise at der er alternativer til den traditionelle monokulturelle model gennem tilvejebringelse af viden, der fagligt kan bruges på mange niveauer – fra den private haveejer over tegnestuer til kommunale grønne forvaltninger.

Jane har udgivet flere bøger, her er den mest berømte, og tilnærmelsesvise brugt som bibel, »Hvilken plante hvor« men også »Politikens store havebog« og »Roser«. »Hvilken plante hvor« har i lange tider været udsolgt men finde nu i et nyt oplag.

Jens Holmegaard

Folkeskolelærer og cand.pæd. i biologi.

Jens Holmegaard har arbejdet med økologi og naturbevarelse. Har bl.a. arbejdet med grøngødning og efterafgrøde helt fra 1983, og udgav i 1987 bogen Grøngødning og efterafgrøder. Har skrevet en lang række artikler til Praktisk Økologi. Jens Holmegård døde i november 2015. Han har givet Havenyt.dk retten tll at udgive nye artikler ud fra hans bog Grøngødning og efterafgrøder.

Jens Michael Gundersen

Jens Michael Gundersen

Vinbonde og forfatter, Hideaway

Kompetenceområder: Dyrkning af vin, figen, ferskner og andre varmekrævende frugter.

Jens Michael Gundersen var en af pionererne indenfor dansk vinavl. Sammen med sin hustru Karin Hvidtfeldt, drev han en vingård på Fejø. Jens Michael Gundersen testede utallige vinsorter og skrev om det i de to bøger »Druer i Danske Haver« og Vinavl i Danmark, der i 2007 udkommer i ny udgave på Gyldendal. Sammen med Karin Hvidfeldt drev han en planteskole for vinplanter og i mindre omfang eksotiske planter. Jens Michael Gundersen døde alt for tidligt i maj 2018, og Havenyt.dk er taknemmelige for de artikler og gode råd, han nåede at dele i sin tid som ekspert på Havenyt.dk.

Jens Peter Mølgaard

Uddannet i gartneri og frugtavl ved Landbohøjskolen., Friland

Kompetenceområder: Kartofler

Multifusker, tidligere forsker ved Danmarks JordbrugsForskning, Foulum. Uddannet i gartneri og frugtavl ved Landbohøjskolen. Bosiddende i økolandsbyen Friland på Djursland

Jens Solvang

Hortonom

Jens Thejsen

Jens Thejsen

Konsulent, underviser og forfatter, www.jensthejsen.dk

Kompetenceområder: Træer og buske, stauder, landskab, økologisk pleje.

Jens Thejsen har været faglærer på Jordbrugets UddannelsesCenter Århus til og med 2013, og er herefter selvstændig konsulent og forfatter. Han har sammen med Sten Porse skrevet heftet »Stauder i natur og have« og bogen »Træer i Byen – træpleje og økologi«. Han er forfatter til bogen Græsser og medforfatter til bøgerne: Den danske havebog, Grøngødning,efterafgrøder og dækafgrøder samt og Planteskolebogen. Jens Thejsen fra 1992–2007 har været redaktør på tidsskriftet Praktisk Økologi. Han var formand for fondsbestyrelsen for Den Økologiske Have fra starten og til 2012. Jens Thejsen holder foredrag, udfører konsulentarbejde og skriver artikler og bøger om økologi, landskaber, haver og planter.

Se mere på www.jensthejsen.dk.

Johannes Øydvin

Forsker

Johannes Øydvin (f. 1934) er opvokset i Ulvik i Hardanger på en gård med alsidig planteproduktion og husdyrhold. Han er uddannet agronom og gartner og har arbejdet ved flere forskningsinstitutioner inden for landbrug i næsten 50 år og har udviklet og lanceret en række bær- og frugtsorter. Han laver fortsat sortsforædling i jordbær, hindbær, solbær, Ribes biebersteinii (på norsk svartrips), æbler og blommer.

John Norrie

Landskabsarkitekt, John Norrie – Landskabsarkitekt MDL

Haveplaner. Rådgivning, planlægning, projektering. Indretning og renovering af haver, friarealer, legepladser, vejrum, beplantning mv.

Julia Karla

Kogebogsforfatter og madfotograf, Julia Karla

Julie Priess Hansen

Julie Priess Hansen

Agronom, Julie Priess Hansen

Julie Priess Hansen har en uddannelse indenfor agronomi og affaldshåndtering med fokus på organisk affald. Julie har gennem studie og studiejobs arbejdet en del med formidling omkring affald og ressourcer. I sit speciale har hun undersøgt, hvordan private havejere kan lave pottemuld og såmuld uden brug af spagnum og ved brug af lokale ressourcer. Konklusionerne fra specialet er blevet til en artikelserie til Havenyt.dk.

Karna Maj

Tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

Kompetenceområder: Praktisk havebrug, grøntsager, drivhus, grøngødning, økologisk dyrkning

Karna Maj har fra 1992–2006 været redaktør for tidsskriftet tidsskriftet Praktisk Økologi. Hun fik ideen til Havenyt.dk, og fra den blev lanceret i 2002 og til 2016 var hun redaktør for Havenyt.dk. Hun dyrker en stor landbohave med en meget stor selvforsyningskøkkenhave med frugttræer, bærbuske og drivhus, og desuden en mere beskeden prydhave. Karna Maj afprøver nye og gamle sorter og økologiske dyrkningsmetoder i sin have. Hun har dyrket økologisk have siden 1981. Du kan følge hendes køkkenhave i havebloggen Karnas køkkenhave

Karoline Nolsø Aaen

biolog og permakulturist, Permakulturhaven Myrrhis

Karoline Nolsø Aaem har en baggrund som biolog med speciale i økologi og jordprocesser. Hun ejer firmaet Permakulturhaven med kurser og foredrag om selvforsyning, permakultur design og bæredygtig livsstil som hovedtemaer. Hun er forfatter til en række artikler i medlemsbladet Praktisk Økologi. Hun har sammen med sin mand en lille planteskole, hvor de sælger ukendte og nye flerårige spiselige planter.

Katrine Turner

Biolog og naturvejleder

Kay Sales

Landskabsarkitekt MDL, https://kaysales.wordpress.com

Kompetenceområder: Kompetencer: Spiselige planter i haven. Havearkitektur. Plantekendskab.

Kay Sales kommer oprindelig fra England og har boet i Danmark i næsten 7 år. Hun er landskabsarkitekt og i løbet af sin karriere har hun designet private haver både her og i Los Angeles. Kay er blevet mere og mere interesseret i spiselige haver og deltog i et kursus i England med berømt skovhave ekspert Martin Crawford i 2016. Hendes egen spiselige skovhave startede for to år siden, som betyder, at hun har »hands-on« erfaring og lærere noget nyt hele tiden.

Kirsten Dietrich

Billedkunstner og forfatter, kirstendietrich.dk

Kirsten Dietrich er billedkunstner og forfatter. Hun arbejder med fotos, collager, malerier og Art Books – udstillinger siden 1984. Kirsten Dietrich har skrevet og illustreret artikler og bøger – faglitteratur og romaner. Temaer: Samfundsværdier, ledelse, kvindepolitik, spiritualitet, psykisk arbejdsmiljø, mad og have. Køkkenhave, drivhus og høns på økologisk amatørbasis. Senest udgivet bog i 2014 åbne hemmeligheder – en digtsamling

Kirsten van Oosterhout

Kirsten Van Oosterhout

Rådgivende pindsvineplejer, Foreningen Pindsvinehjælpen (ophørt)

Kompetenceområder: Pindsvin, herunder opbygning af pindsvinevenlige haver. Opfostring af harekillinger, kaninunger, egern, andre mindre pattedyr samt ællinger.

Kirsten van Oosterhout er rådgivende pindsvineplejer og medlem af European Hedgehog Research Group (EHRG). Hun yder kurser/rådgivning for nystartede pindsvineplejere samt andre interesserede. Som udgangspunkt benyttes – så vidt muligt – urter i behandlingen.

Kjeld Slot

Have- og landskabsarkitekt, Keramisk billedkunst

Kjeld Slot er uddannet på Det Jydske Kunstakademi, hvor han underviser og er desuden aktiv som have- og landskabsarkitekt. I havesammenhæng er han mest kendt fra haveserien Seernes Have på DR2 og Danmarks Radios P4 panel om haven. I 2006 har han på forlaget Hovedland fået udgivet bogen Havespor, som er en personlig beretning om tilblivelsen af familiens egen have.

Knud Arne Møller

Formand for Dansk Primula Klub, Dansk Primula Klub

Kompetenceområder: Dyrkning af primula. Arter og sorter af Primula.

Knud Arne Møller er formand for Dansk Primula Klub, som er en specialklub for ca. 370 medlemmer. Knud Arne Møller vil sammen med andre medlemmer i Dansk Primula Klub med specialviden besvare spørgmål.

Knud Lindhardt Halskov

Kristine Fenger

Studerende i filosofi, Fru Fengers Have

Landsforening Praktisk Økologi

Landsforeningen Praktisk Økologi

Landsforeningen Praktisk Økologi arbejder for at at fremme interessen for og kendskabet til økologisk forsvarlig levevis gennem oplysning, rådgivning og i praksis at udbrede brugen af økologisk forsvarlige dyrkningsmetoder, og dyrehold og husholdningskundskaber.

Lars Holmboe Westergaard

Lars Holmboe Westergaard

Hortonom, Westergaards Planteskole

Kompetenceområder: Hasselnødder, valnødder og ægte kastanjer.

Lars Holmboe Westergaard er hortonom fra Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole. Ph.D. i forædling af træer til skov og landskab. Har været ansat hos FAO, forsket på Danmarks Jordbrugsforskning, Årslev. Konsulent i trækvalitet og -dyrkning. Han har nu en specialplanteskole Westergaards Planteskole med udvikling og salg af nøddetræer og eksoter, bl.a. valnød, storfrugtet hassel, hjertenød, spisekastanjer, ferskenmandel, aprikos, figen og fersken.

Lars Jacobsen

Hortonom, Byorganisk

Lars Jacobsen er uddannet hortonom og arbejder i 2015 med projektet Byorganisk, som samler køkkenskrald fra økologiske storkøkkener i København – komposterer det og bruger komposten i dyrkningen af urter til de deltagende køkkener. Freelance skribent. Forfatter til mange artikler i tidsskriftet Praktisk Økologi.

Lars Skipper

Lasse Thomas Edlev

Grøn guide naturvejleder

Lene Palmer

Selvstændig havearkitekt, Havearkitekt Lene Palmer

Kompetenceområder: Havearkitektur. Planteanvendelse. Historiske roser og andre buskroser.

Lene Palmer er uddannet have- og landskabsarkitekt på Landbohøjskolen (nu Københavns Universitet). Lene har arbejdet som landskabsarkitekt i kommuner og på private tegnestuer. Blev selvstændig havearkitekt i 2003.

Lene Skrumsager Møller

Lene Tvedegaard

Forfatter og gartneriejer, Gartneri Toftegaard

Lila Towle

Lila Towle

Formand for Frøsamlerne, Frøsamlerne

Kompetenceområder: Frø, bevaring af gamle sorter, dyrkning af squash, tomater, auberginer, majs.

Lila Towle kommer oprindelig fra USA, men har boet i Danmark i rigtig mange år. Hun er formand for foreningen Frøsamlerne og meget aktiv med at bevare gamle sorter samt finde og afprøve nye sorter. Hun har stor erfaring med grønsagsdyrkning, ikke mindst de varmekrævende sorter som majs og squash.

Lilli Gruwier

Lilly Ravn

Haveartitekt, Havearkitektgruppen

Lilly Ravn er haveartitekt i Havearkitektgruppen og har tegnestue i Jelling. Lilly Ravn har tidligere været ansat i Det Danske Haveselskab og har bl.a. skrevet artikler i medlemsbladet Haven.

Lis Brønderslev

Biavler, Freja Natur

Lis Brønderslev er biavler og sælger honning lokalt og til udvalgte forhandlere.

Lise Gartmann

Fotograf og forfatter

Lise Gartmann er fotograf og har en passion for vilde blomster, både ude i naturen og inde i haven. Det har givet inspiration til hendes bog: Vilde blomster i haven – En magnet til masser af liv, som udkom i 2015.

Livia Urban Swart Haaland

Lone Skjødt

Havearkitekt, Grønne Glimt

Kompetenceområder: Naturvenlige haver, havearkitektur, spiselige planter i haven, udnytte regnvandet i haven, robuste og klimavenlige arter og sorter. Plantekendskab.

Lone Skjødt er havearkitekt med hele Danmark som sin arbejdsplads. Hun vil gerne give inspiration til, hvordan man som haveejer kan arbejde mere biodiverst, og indrette haven både med blik for arkitektur, naturvenlighed og som ekstra bonus med masser af spiselige planter. Lone Skjødt har den holdning, at den vilde have sagtens kan være smuk, og hun tror på, at vi skal tænke haveindretning på en langt mere naturvenlig måde, bl.a. at udnytte regnvandet, plante klimavenlige og robuste sorter.

Lone Vitus

Landmand og forfatter, Brandbygegaard

Lone Vitus er født i 1967, forfatter og samfundsdebattør. Hun har en kandidatgrad i mejeribrugsvidenskab samt en senere uddannelse til agrarøkonom og merkonom i økonomistyring. Har arbejdet med konventionelt landbrug i en årrække, siddet i Danish Crowns repræsentantskab, undervist i statistik, levnedsmiddeltoksikologi og mikrobiologi m.m. Hun har skrevet om fødevaresystemet tidligere i bogen »Mad vs. Fødevarer« fra 2014.

I 2014 modtog Lone prisen som Årets meningsdanner af Dyrenes Beskyttelse, i 2015 modtog Lone kulturprisen »Den gyldne Grundtvig« og i 2016 prisen »Årets frie fugl«.

Lotte Hovmark Børresen

Mads Boserup Lauritsen

Arkitekt, TagTomat

Mads Boserup Lauritsen arbejder for at få beboerne til at dyrke grønt på tagene af byens skralde- og cykelskure. Han arbejder som konsulent med konceptet Tagtomat og tilbyder løsninger med dyrkning i gårde og på tage.

Mads Lehnert

MusikDJ

Mads Lehnert har afprøvet forskellige have apps.

Majken Sundahl

Naturvejleder, Danmarks Naturfredningsforening

Majken Sundahl er uddannet landskabsarkitekt med speciale i byens biodiversitet.

Naturvejleder i Danmarks Naturfredningsforening, hvor vi arbejder målrettet på at hjælpe børnefamilier mere ud i naturen. Koordinator for den frivillige naturpleje med le i projektet ‘Giv Naturen En Hånd’.

Vores have er et dejligt rod af en naturgrund med ultrasandet jord. Vi har egetræer og skovfyr i overflod – og de sidste par år har vi om foråret haft glæde af en rågekoloni i de mange træer. Noget vi på det seneste har været nødt til at regulere med hjælp fra den lokale jagtforening, så de mange råger ikke tager helt overhånd. (Men vidste du, at rågebryst smager fantastisk?).

I lysningerne har vi græs, der delvist slåes med le, masser af tornefulde brombær, myretuer og bregner. Vi snakker altså ikke om den perfekte selvforsyningshave – og alt hvad der såes og plantes kan betragtes som et eksperiment i vores tørre skovhave. Ud mod markerne har vi 4 bistader, som forsyner det meste af vennekredsen og vejen med honning.

Maren Korsgaard

Hortonom, økologisk konsulent, www.kagerup5.dk

Fra 2006 økologisk frugt- og grønsagskonsulent i »Økologisk Rådgivning«, Landboforeningen Gefion. Desuden forskningsassistent på Institut for Jordbrugsvidenskab på Københavns Universitet samt free-lance journalist og fotograf. Forfatter og medforfatter til flere bøger, senest bogen »Frugt og Bær«, udgivet af Landbrugsforlaget i 2007, samt bogen »Politikens bog om Beskæring« udgivet af Politikens forlag i 2004. Uddannet som hortonom på linjen for gartneri og frugtavl ved KVL i 1983. Startede som underviser og grønsagskonsulent i perioden 1983–1986. Har siden 1987 rådgivet indenfor økologisk planteproduktion, specielt frugt og grønt. Bl.a. som projektleder for demonstrationsprojektet Økologisk frugt- og bærproduktion i perioden 1999–2005.

Maria Juhl Jakobsen

Landskabsarkitekt, Landskabstegnestuen

Marlene Muxoll

Planteskoleejer, Staudefeen

Marlene Muxoll har med sin planteskole Staudefeen fået mulighed for at arbejde med sin hobby hver dag. Staudefeen åbnede hun i 2005, og hun har i dag kun netsalg. Det betyder dog langtfra, at hun ikke møder sine kunder, da hun deltager i mange plantemarkeder og har Åbent Hus på sin planteskole flere gange om året.

Martin Theill Johansen

Martin Theill Johansen

Landskabsarkitekt MDL

Kompetenceområder: Allergivenlige planter til haven. Planteanvendelse og vækstbetingelser. Botanik og plantenavne. Beskæring og pleje af træer

Martin Theill Johansen er landskabsarkitekt, uddannet fra Københavns Universitet, og har speciale i tilgængelige landskaber og lavallergene udemiljøer. Har desuden skrevet flere artikler om emnet. Martin ved en del om plantevalg, havens udformning og pleje så haven reducerer forekomsten af allergifremkaldende pollen. Derudover interesserer Martin sig særligt for håndtering og afledning af regnvand samt etablering og optimal pleje af træer.

Mette Østergaard

Landskabsarkitekt og hortonom, Forlaget KarenMarenMette

Mette Østergaard er landskabsarkitekt og hortonom. Hun har skrevet en række havebøger og er passioneret havedyrker. Hun er også kendt som konsulent, tv-vært og skribent.

Mia Stochholm

Mia Stochholm

Redaktør på Praktisk Økologi

Mia Stochholm er uddannet driftsleder fra Den Økologiske Landbrugsskole og har desuden en diplomuddannelse i humanøkologi. Hun har siden 1995 arbejdet på forskellige alsidige økologiske landbrug og frilandsgartnerier herunder den forbrugerejede gård Landbrugslauget på Sydsjælland og Den Økologiske Have i Odder. I 2009 overtog hun sammen med sin mand en landejendom, hvor hun er ved at opstarte et minilandbrug på 1 hektar med inspiration fra permakulturen. Hun skriver haveartikler for tidsskriftet Praktisk Økologi.

Mike Hjort Andersen

Plantelys.dk

Mike Hjort Andersen er uddannet ingeniør og grundlagde i 2007 firmaet Plantelys.dk, der bygger på ideen om at skabe plantevækst indendørs, selv i de koldeste egne af verden. De er nogle af de førende indenfor vækstlys i Danmark og optimerer hele tiden på belysningsteknologi til plantevækst. Gennem Plantelys.dk betjener Mike også private haveejere, der ønsker at komme i gang med indendørs grønsagsdyrkning, forspiring eller bare vil gøre deres planter lidt gladere med et godt lys.

Molly Mullane

Havedesigner, Molly Mullane Garden Design

Mona Ibsen

Havementor for Praktisk Økologi

Nanna Dyhl Overby

Niels Junggreen Have

Landskabsarkitekt

Kompetenceområder: Havearkitektur. En haves udvikling. Anvendelse af planter. Belægninger. Materialer til haven.

Niels Junggreen Have er selvstændig landskabsarkitekt, og har blandt andet været med til at planlægge Den Økologiske Have. Han holder meget af sin store gamle landbohave med det mægtige lindetræ på gårdspladsen. Under den endnu større blodbøg er der en græsplæne som aldrig bliver slået. Blomsterhaven er blandet med roser og krydderurter. I køkkenhaven er porrerne næsten det eneste sneglene ikke har ædt. Og de dejlige gamle bærbuske og frugttræer giver godt med frugt hvert år. Men størstedelen af haven består dog af levende hegn og mange interessante slags ukrudt!

Nina Ewald

Forfatter, freelance journalist og fotograf, Nina Ewald

Ole Have Rasmussen

Kongshave Ginseng

Ole Have Rasmussen underviser i kemi og fysik på HF-Centret Efterslægten i København og driver i sin fritid Kongshave Ginseng, som er en dansk virksomhed, der har specialiseret sig i produktion af dansk ginseng. Virksomheden sælger friske ginsengrødder, ginsengfrø samt tørrede ginsengrødder.

Per Gundersen

Professor i skovøkologi, Klimahaven

Per Kring Jensen

Per Kølster

Per Kølster

Agronom, KØLSTER malt og øl

Kompetenceområder: Frugttræer, økologisk havebrug, høns, ænder, gæs.

Per Kølster er uddannet agronom og har i en lang årrække været ansat på Landbohøjskolen. Han drev i en årrække sammen med Camilla Plum Fuglebjerggaard. Per Kølster har siden 1999 arbejdet med ølbrygning og har nu sit bryggeri KØLSTER malt og øl på Krogerup Avlsgaard. Han afholder også kurser i ølbrygning. Har i 2007 udgivet bogen Alle tiders øl. Formand for Økologisk Landsforening fra 2013.

Peter Norris

Peter Norris

Økologisk haveejer, Peter Norris

Peter Norris er en meget erfaren havedyrker, som er kendt for at dyrke afgrøder året rundt og være næsten selvforsynende. Man kan følge Peter Norris have på tæt hold på hans hjemmeside »Peters køkkenhave«.

Renate Rosenmeier

Blomsterbinder, Renate Rosenmeier

Kompetenceområder: Blomsterdekorationer

Renate Rosenmeier er uddannet blomsterbinder i 1999, har haft egen butik i Pistolstræde, men har siden 2002 år arbejdet freelance som blomster- og havestylist og er skribent for danske have-, og boligmagasiner. Desuden underviser Renate Rosenmeier i blomsterbinderi og afholder kurser i sit drivhus i blomsterbinderi. Naturen og haven er inspirationskilder for Renate Rosenmeiers dekorationer.

Rikke Goerlich

Phytoterapeut og forfatter, Urteskolen

Rikke Goerlich er uddannet phytoterapeut og er ejer og leder af Urteskolen, hvor man kan uddanne sig til phytoterapeut i et 3 årigt forløb. Rikke Goerlich er forfatter til disse tre bøger: Bogen om Ingefær
Bogen om Hvidløg, Urt! – din helbredende have.

Rolf Tulstrup Theuerkauf

Rolf Tulstrup Theuerkauf

Agronom, Danmarks Biavlerforening

Kompetenceområder: Kompetenceområder: Biavl, bestøvning, honnningbiens biologi, sygdomme og skadedyr hos honningbier.

Rolf Tulstrup Theuerkauf er redaktør af Tidsskrift for Biavl. Rolf Tulstrup Theuerkauf har selv drevet biavl i 11 år, og har for tiden 10 bifamilier.

Signe Høgslund

Biolog og forskningsformidler, Institut for Bioscience – Marin Økologi, Silkeborg

Signe Høgslund er uddannet biolog ved Århus Universitet.

Signe Schrøder

Signe Sporring

Simon Fiil Svane

Solvejg Jensen

Solvejg Jensen

Hortonom

Kompetenceområder: Blandingskultur. Altanhaver og andre små haver. Forsøg og statistik. Ved iøvrigt en masse om mange andre havebrugsemner.

Solvejg Jensen, hortonom og freelance underviser

Solvejg Jensen er hortonom og har i sit speciale lavet forsøg med blandingskultur og påvist, at blandingskultur med hvidkål og rødbede udplantet i skakbrætmønster gav et væsentligt større udbytte end både de to afgrøder dyrket skiftevis i rækker og som monokultur. Hun har på KVL arbejdet med mange forskellige forsøg i frugt og grønsagsdyrkning. Solvejg Jensen har arbejdet både praktisk og teoretisk. Hun har bl.a. arbejdet på Grønlands eneste gartneri. Har gennem mange år selv dyrket små haver og altaner.

Sten Porse

Sten Porse

Pensioneret faglærer, myrica.dk

Kompetenceområder: Træpleje, træer og buske, prydplanter, sygdomme og skadedyr.

Sten Porse har i en meget lang årrække været faglærer på Dansk Center for Jordbrugsuddannelse, Beder Gartnerskole. Han har sammen med Jens Thejsen skrevet bogen »Træer i Byen – træpleje og økologi« – udgivet af Dansk Center for Jordbrugsuddannelse. Sten Porse står ofte for rundvisninger i Den Økologiske Have. Og han lægger et meget stort arbejde i at skrive artikler til den danske udgave af Wikipedia. Sten Porse har gennem årene skrevet mange artikler og svar til Havenyt.dk.

Susanne Harding

Lektor, Det Biovidenskabelige Fakultet, Institut for Økologi

Københavns Universitet, Det Biovidenskabelige Fakultet, Institut for Økologi, Thorvaldsensvej 40, DK-1871 Frederiksberg C. suha@life.ku.dk.

Susanne Mørk-Jensen

Agronom, Susannes have

Kompetenceområder: Høns, kompost, grøngødning, jordbehandling, iberisk snegl.

Susanne Mørk-Jensen er agronom og har gennem godt ni år været ansat som økologisk konsulent i Den Økologiske Have, hvor hun bla. havde ansvaret for husdyrhold, kompost og grøngødning. Hun underviser på kurser om økologisk havedyrkning og holder foredrag om økologisk have.

Susie Helsing Nielsen

Gartner, Barritskov

Kompetenceområder: Grønsager, planteformering.

Susie Helsing Nielsen har i en lang årrække været ansat som gartner i Den Økologiske Have, hvor hun har stået for bl.a. grønsagsdyrkningen og produktion af planter. Hun er nu ansat som gartner på Barritskov, hvor hun arbejder med afprøvning af sorter i demonstrationshaven og væksthusene.

Sussie Pagh

Zoolog

Sussie Pagh har været projektansat på Naturhistorisk Museum, bla. omkring pindsvin og dræbersnegle. Hun er forfatter til en lang række artikler og bøger og er foredragsholder. Hun er en af redaktørerne bag tidsskriftet Flora og Fauna, som er medlemsblad for Jydsk Naturhistorisk Forening.

Søren Holt

Frøsamler, Skrubtudsens have

Søren Holt er havedyrker og frøsamler og et meget aktivt medlem i foreningenFrøsamlerne. Hans lille have har navnet Skrubtudsens have og her foregår der mange forsøg både med sorter og måde at dyrke på.

Tage Munch-Hansen

Kompetenceområder: Dyrkning af pil i haven, pil til kurveflet og energipil.

Tage Munch-Hansen har siden 1989 dyrket pil til pileflet og er især interesseret i pilesorter til haven og kurveflet. Han er underviser på kurser i pileflet og piledyrkning i Den Økologiske Have. Tage Munch-Hansen er desuden med i dyrkergruppen i Pileforeningen.

Theresa Maria Jessing

Thomas Dahl Olejarz

Gartner og biologistuderende

Kompetenceområder: Bærbuske og især »small fruits«. Spiselige specialiter til drivhus/udestue, tropiske frugter og usædvanlige grønsager. Bestøvning og botanik.

Thomas Dahl Olejarz er produktionsgartner med speciale i spiselige specialiteter og biologistuderende. Thomas Dahl Olejarz er specielt interesseret i det, man i England kalder for »small fruits« – planter som kun har det tilfælles, at de har små frugter, uanset om de er bær i botanisk forstand eller vokser på den gængse opfattelse af en busk. Det er planter som krybende tranebær, blåbær, over klatrende minikiwi til ti meter høje tjørn med spiselige frugter.

Thomas Laursen

Forfatter og urtesamler, Wildfooding

Tine Kortenbach

Urban Farmer, forfatter, foredragsholder og kaninkonsulent

Tine Kortenbach er mad-, have- og sundhedspassioneret nørd med en kandidat-grad i husdyrvidenskab som baggrund. Desuden er hun uddannet journalist, og den røde tråd i hendes virke har været formidling af faglig viden inden for en lang række emner, ikke mindst husdyr, fødevarer, miljø, landbrug, økologi, bæredygtighed samt natur- og teknisk videnskab.

I 2014 oprettede Tine Kortenbach Forlaget TiKo Media, som har specialiseret sig inden for det grønne område. Hun har skrevet tre bøger om kaniner. Den første er den meget omtalte og nyskabende bog »URBAN FARMING KANINER«, der går i dybden med spisekaniner i haven og er en guide til selvforsyning med sundt og klimavenligt kød.

Desuden er hun forfatter til bogen »Jeg elsker min kanin« om kælekaniner til sport, hygge og udstilling.

Senest har hun skrevet historien om den bevaringsværdige kaninrace, Hvid Land, i samarbejde med Danmarks Kaninavlerforening og finansieret af Miljø- og Fødevareministeriet.

Tom Andersen

Haveejer

Tom Thinggaard Pedersen

Tonny Surrow-Hansen

Tonny Surrow-Hansen

Brugmansia Danmark

Kompetenceområder: Engletrompeter – Brugmansia

Jeg bor i Radsted ved Sakskøbing og beskæftiger mig med forædling af Engletrompeter. Jeg har 350 forskellige vildarter, frøplanter og navngivne sorter. Jeg købte min første Engletrompet i 1978, men det var først i 2000, at jeg begyndte at opbygge en egentlig samling. Jeg er medlem af The American Brugmansia And Datura Society, hvor jeg bestyrer den europæiske frø- og pollen bank, samt fungerer som projektleder med speciale inden for internationalt gruppesamarbejde omkring forbedring af nye sorter.

Tor Nørretranders

Forfatter

Tor Nørretranders er forfatter til en lang række bøger om videnskabelige emner, bl.a. Det udelelige om atomfysik (1985), Mærk verden om bevidsthed (1991), og Det generøse menneske om at gøre sig umage (2002). I 2005 kom bogen Menneskeføde. Seneste udgivelse er Vild verden – fremtidens føde (2010).

Tove Steenberg

Seniorforsker, Skadedyrslaboratoriet

Skadedyrlaboratoriet, Aarhus Universitet, Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet, Institut for Plantebeskyttelse og Skadedyr, Skovbrynet 14, 2800 Kgs. Lyngby. Tove.Steenberg@agrsci.dk

Tycho Holcomb

Veronica Bay

Redaktør, Tidsskriftet Praktisk Økologi

Veronica Bay har siden 2006 været redaktør på tidsskriftet Praktisk Økologi, som er medlemsblad for Landsforeningen Praktisk Økologi.

Vibeke Pold Rosenbud

Rosenbud

Kompetenceområder: Høns i haven

Vibeke Pold har mere end 30 års praktisk erfaring med at holde høns, gæs og ænder i haven og det har altid været ud fra en naturlig og giftfri tankegang. Hun har haft fjerkræ, der var fritlevende i træer i haven og høns i lukket hønsegård med dybstrøelse, og mange andre former for hønsehold.

Vibeke arbejder med at udvikle det naturlige hønsehold i danske haver.

Vibeke bor på landet med en lille flok høns, der forsyner familien med friske æg og kød samt gødning til køkken- og frugthave og herfra driver hun også firmaet Rosenbud.

Villy Mougaard

Villy Mougaard

Planteskoleejer, Blomstergården

Kompetenceområder: Fuchsia, georginer, gamle frugttræsorter, frugtbuske, lidt mere sjældne prydplanter.

Villy Mougaard er udlært frugtavler og har gennem de seneste 20 år arbejdet med opbygningen af Pometet på Blomstergården ved Viborg. Blomstergården har ud over udstillingshave også plantesalg og haverådgivning, og i gartneriet produceres fuchsia, georginer, gamle frugttræsorter samt en lang række af lidt mere sjældne planter til have og udestue.

Winnie Poulsen

Winnie Poulsen

Væver

Kompetenceområder: Praktisk havebrug, blomster, grønsager, frugt, formering.

Winnie Poulsen er forfatter til bogen »Have hver dag« og forfatter til en lang række artikler i tidsskriftet Praktisk Økologi. Winnie Poulsen har mange erfaringer fra en meget stor selvforsyningshave på Djursland med både grønsager, frugt, bær, krydderurter og blomster. Hun er forfatter til bogen Have hver dag, hvor hun fortæller om årets gang i sin have. Den er udsolgt fra forlaget, men kan lånes på biblioteket.

Her er du: Forsiden > Om Havenyt.dk > Forfattere

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider