Forum

Kommentarer til »Hvorfor dør knopperne på vores rhododendron?«

På denne side finder du kommentarer til teksten Hvorfor dør knopperne på vores rhododendron? Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Charlotte Davidsen, 20. april 2014 kl. 21.18

Kære Sten,

Lige præcis "...at en tidligere, beskyttende skærm i form af et træ, en større busk eller en mur er blevet fjernet i løbet af efteråret eller vinteren?"

er helt passende på vores situation. Vi fjernede slut sommer/tidlig efterår et træ der skyggede for rhodendendronen og tænkte ikke på, at det kunne have følger for den.

Mht. gødskning, så anvender vi ikke dette, så det kan ikke være årsagen.

Hvad bør vi gøre for at få den på rette fod igen?

Mvh
Charlotte

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Sten Porse, 21. april 2014 kl. 21.29

Det bedste ville selvfølgelig være at genskabe den beskyttende skærm over busken, men det lader sig næppe gøre over kort tid. I mellemtiden nytter kun en mere bredt virkende forbedring af buskens miljø. Her tænker jeg specielt på topdressing af jorden under planten. Lav en blanding af lige rumfangsdele grov (ugødet) sphagnum, filtergrus og fyrrenåle (eller bøgeblade), og læg den ud under busken i en lagtykkelse på ca. 3 cm. Sørg for, at busken ikke kommer i vandmangel her under blomstringen, fjern alle afblomstrede stande, inden de bliver til frø, og fjern alle knopper, som bliver misfarvede i løbet af efterår og vinter.
Med venlig hilsen
Sten Porse

Nyt svar til emnet »Hvorfor dør knopperne på vores rhododendron?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Hvorfor dør knopperne på vores rhododendron?«

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider