Forum

Kommentarer til »Findes der hækplanter til en sumpet jord?«

På denne side finder du kommentarer til teksten Findes der hækplanter til en sumpet jord? Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: M. Roed, 26. marts 2015 kl. 1.47

Hej Jens Peter,

Et bud kunne være Grøn-El (Alnus viridis). Ligesom resten af Elle-slægten, tolererer den vådbund og vokser gerne langs søer og moser. Fænomenet elle-sump er et bevis på slægtens evne til at stå under vand. Grøn-El er ikke træ, men en busk og bliver kun op til 3m. Den tolererer vind.

Hvis du har planter i haven som kræver gødning, kan den, ligesom resten af elle-slægten, der har et symbiotisk forhold til en kvælstof-fikserende bakterie, tilføre næring ved løvfald.

Vh

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: M. Roed, 26. marts 2015 kl. 2.06

Hvis du vil gå på efterforskning, kan du fx gennemsøge denne liste og så holde øje med arter, der har høje værdier på 'waterlogging' (vandlidende jord, dvs. vådbund): www.esapubs.org/archive/mono/M076/020/appendix-A.htm og check så om den givne art tåler vind og egner sig til dit hegn. Lur mig om ikke der er alternativer.

Nyt svar til emnet »Findes der hækplanter til en sumpet jord?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Findes der hækplanter til en sumpet jord?«

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider