Forum

Kommentarer til »Skal vi pløje, fræse eller grave?«

På denne side finder du kommentarer til teksten Skal vi pløje, fræse eller grave? Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.

1 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mettekanel, 21. september 2004 kl. 12.26

Vedrørende at undgå den traditionelle vintergravning, jeg kan huske i gamle dage etagegravede man køkkenhaven, er det slet ikke spor godt? -og hvorfor er det ikke godt, jeg læste forklaringen et sted, men kan ikke huske den helt, var det noget med jorden sprænger når den ligger i store knolde, og det er ikke godt alligevel for livet i jorden? hilsen Annemette

2 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jan Laursen, 27. juni 2006 kl. 15.19

Jeg har hørt at jorden mister vigtige mineraler ved at den bliver fræset (luftet) er det rigtigt?

3 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Daniel Christensen, 23. marts 2012 kl. 9.00

Når man skal løsne jorden i 2 spadestiks dybde, som der står beskrevet i artiklen, omhandler det såkaldt reolgravning, en metode som man ofte bruger i forbindelse med etablering af højbede.
Dvs. at man graver et spadestik ned, og lægger det opgravede lag ved siden af, evt. i foregående rende. Herefter benytter man en greb til at stikke i jorden i hullet og løsne jorden, hvorefter man graver en ny rende og fylder jorden i den foregående rende. Derved opnår man en løsere jord og grøntsagerne behøver derved ikke så meget plads i breden, da de i stedet kan vokse i dybden.

Når man fræser jorden, vender man, så at sige op og ned på jordlagene. Ofte vil mineralerne og næringen ligge i de øverste lag. Derfor gør man ofte mere skade end gavn, ved at vende lagene. Det tager en del tid (6-12 måneder) førend man har samme balance i jordlagene igen.
Derfor vil det, som det står beskrevet i artiklen, være bedre at benytte en rotorharve, som ikke arbejder så dybt i jorden. Alternativt kan man, hvis man forudgående har løsnet jorden en gang for alle, gennemarbejde jorden med en håndkultivator.

Nyt svar til emnet »Skal vi pløje, fræse eller grave?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Skal vi pløje, fræse eller grave?«

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider