Forum

Kommentarer til »Hvad er det for nogle svampe i vores kartoffelrække?«

På denne side finder du kommentarer til teksten Hvad er det for nogle svampe i vores kartoffelrække? Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.

1 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Christian Lange, Hussvamp-Laboratoriet, 5. december 2002 kl. 12.57

Hej
"svampen" i har fotograferet er ikke nogen rigtig svamp og heller ikke nogen "fyrsvamp", idet det er en såkaldt slimsvamp, eller på nyere dansk; et svampedyr. Det er nogle organismer, der nærmere er beslægtede med amøber.

Svampedyr er aldeles uskadelige og lever blot af forskellige andre mikroorganismer i jorden. På et tidspunkt vil de formere sig og "kravler" op på jordoverfladen. Det er meget normalt, at de først er rødlige og meget slimede, siden bliver gullige og ender med at være mørkebrune og støvede støvet er svampedyrets sporer som den spreder sig med.

Normalt lever svampedyr i råddent træ ligger der mon noget flis eller en begravet trærod eller lignende?

Hvis i vil vide mere kan i evt. besøge MyxoWeb : www.wvonline.com/myxo/
hvor i finder masser af info om svampedyr.

2 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Berit Roberts., 26. juni 2003 kl. 13.24

Hej.

Vi har nogle meget ildelugtende svampe i haven. Vi har hørt at de hedder præstens dårlige lem, de ligner faktisk tissemænd, og har en slimet æglignende pose under sig. Er det nogen i kender til.

hilsen Berit.

3 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Henrik Ahlmann, 26. juni 2003 kl. 18.26

Den svamp du har i kartoflerne er sikkert stinksvampen,Phallus impudicus, som ganske rigtigt kaldes præstepik. Impudicus betyder uanstændig og hentyder til svampens form. De unge stokke kaldes "hekseæg" og af disse kan kernen faktisk spises rå, såfremt der altså er tale om denne svamp. Den er ikke giftig. Desværre er frugtlegemerne, der umiskendeligt ligner en vis mandlig legemsdel i begejstring, kun svampens synlige del. Nede i jorden findes resten myceliet udbredt, hvilket gør bekæmpelse umulig. Efterhånden som svampen forrådner, udvikler den sig til en slimet, ildelugtende masse, der mildest talt ikke er synderlig appetitlig. Hvis du vil af med dem, så fjern de unge frugtlegemer løbende.

4 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: C.Kjær-Olsen, 12. maj 2005 kl. 19.02

Min søster har i det barkflis der er lagt under ejendommens buske fundet en svamp som hedder sort morkel? den vil hun godt vide lidt om,hvorfor gror den lige der?har den været i barkflisen fra start, barkflisen er udlagt for et år siden.

m.v.h.konen fra rødovre

Nyt svar til emnet »Hvad er det for nogle svampe i vores kartoffelrække?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Hvad er det for nogle svampe i vores kartoffelrække?«

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider