Forum

Kommentarer til »Fiberdug som vinterdække?«

På denne side finder du kommentarer til teksten Fiberdug som vinterdække? Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lone Brems, 19. januar 2022 kl. 16.29

Hej til dig der vil vinterdække din dyrkningsjord...

Der er en ikke så udbredt metode med at bruge den fåre- eller lammeuld, som sorteres fra som ikke-spindeegnet uld i forbindelse med klipningen af får eller lam.

Der er udover dækningsvirkningen ved at lægge den ud på jordoverfladen også en god mængde plantenæring i ulden - den frigives ved hjælp af bakterier og svampe, når vækstsæsonen går igang med højere jord-og lufttemperaturer.

I Havenyt's arkiv ligger en artikel af Steen Folmer Jensen:
"Uld som gødning" (skriv i søgefeltet øverst her på Havenyt's side). SFJ fortæller om dyrkningsresultater med kartofler og giver en del praktiske fif videre.

Der bliver fortsat forsket i mulighederne for at få frasorteret uld bragt i anvendelse i økologisk dyrkning. På det norske institut for Økologisk forskning sker der nu bl.a forskning i, hvordan ulden kan anvendes i stedet for plastmaterialer som kombineret ukrudtshæmmer og gødning.
Læs med her: www.nrk.no/mr/1.15741927

Hvis du har lyst til at afprøve frasorteret uld som jorddækning, kan du prøve at kontakte fåreklippere eller fåreholdere i dit lokalområde. Det kan sagtens tænkes, at nogen ligger inde med nogle sække uld, du kan overtage for en beskeden sum penge...

Vær opmærksom på - hvis du har en snegleudsat have - at ulden (hvis den ligger ovenpå jorden i sneglenes højsæson) - kan tiltrække snegle, som samler sig på jordoverfladen underneden ulden. Hvis det sker er det en let sag at samle sneglene ind i dagtimerne (muligvis for nogen et bedre tidspunkt end hvis man skal samle dem, når de er på "æderunde" i skumringen).
Hvis ulden har været brugt som jorddække i vinterperioden kan den i starten af vækstsæsonen vendes ned i jorden eller skubbes ned i plantehuller ifm sætning af kartofler, plantning af kål, majs osv.
Dækket med jord vil ulden næppe være et samlingssted for snegle - og ulden omsættes i løbet af vækstsæsonen, hvis den er dækket af jord (og dermed frigives plantenæringsstofferne til gavn for afgrøderne.

Venlig hilsen
Lone

Nyt svar til emnet »Fiberdug som vinterdække?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Fiberdug som vinterdække?«

Søg:

St√łt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider