Forum

Kommentarer til »Spise rådyr hassel?«

På denne side finder du kommentarer til teksten Spise rådyr hassel? Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Helle B., 3. maj 2024 kl. 13.40

Hej Helle

Vores erfaringer med hassel og rådyr:
Det gælder om at skåne planterne lidt de første år til de er etablerede. At rådyr napper lidt blade og nye skud får planterne til at skyde mere nedefra, så væksten bliver mere busket, men alt i alt sætter det planterne tilbage.

Fejes der horn på de unge stammer, så barken hænger i trævler, vil stammen visne og dø, men nye skud vil komme op, hvis rødderne først har fået fat, så det drejer sig om at holde dyrene lidt på afstand de første år 3-4 år.

Vi bankede hegnspæle (jern) i lidt afstand på begge sider og trak hegnssnor i 3 højder. Det har virket fint og har tydeligt øget væksten.

Rådyr napper lidt hist og pist af forskellige vækster på deres vej inkl nye hasselskud/blade, men gør man det lidt besværligt for dem, går de videre. De er ikke specielt fokuseret på hassel, men foretrækker fx surbær og ribes - iflg vores erfaring.

I det hele taget er indhegning på forskellig vis langt den mest effektive løsning ved nyplantning af træer og buske, hvor der færdes rådyr/dådyr. Fx stolper og vildthegn eller hønsenet, eller træstolper med tværpinde. Alt i en vis afstand fra væksten.

God fornøjelse med dit nøddehegn :-)

Helle

Nyt svar til emnet »Spise rådyr hassel?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Spise rådyr hassel?«

Søg:

St√łt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider