Forum

Kommentarer til »Hvordan skal man gøde sin bøgehæk?«

På denne side finder du kommentarer til teksten Hvordan skal man gøde sin bøgehæk? Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.

1 af 7 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mads, 10. marts 2006 kl. 19.00

På bøgens rødder gror en svamp (mycarichter-svamp eller hvordan det nu staves). de indgår i en symbiose med bøgeplantens rødder Det er en ret lang og teknisk forklaring så her kommer det barberede budskab: Få fat i noget bøgemuld (komposteret bøg eller skovbund under bøgeskov.!SPØRG SKOVFOGEDEN!)og fordel det tyndt under bøgehækken og hold selve rodhalsen fri da hækken ellers rådner.

Hold fri for ukrudt og græs på gammeldags facon (med hakkejernet) og hold dig fra barkflis da det bruder al ilten som hækken skulle vokse af

god fornøjelse

Mads

2 af 7 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jesper, 13. april 2007 kl. 2.35

Men er for eksempel kogødning ikke ligeså godt eller bedre til bøgehækken end NPK-gødning? Kogødningen nedbrydes, som jeg har forstået det, over tid.

3 af 7 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Hans Åge Pedersen, 13. april 2007 kl. 21.08

Nu forstår jeg ikke det kan være så kompliceret. Læg mærke til al det affald der ligger i hækkene ud til fortovene, det er fyldt med alskens skidt, øldåser, plastic, selv hundelort i plasticposer – og hækkene gror da udmærket, tit så godt at vi må ud på kørebanen eller hoppe over hækken. Det er et godt initiativ at skolebørn og vi gamle gerne må deltage i oprensninger. Vi fik det åbenbart ikke lært rigtig. Måske regnede vi med det ganske ligetil kom ind med modermælken.håp

4 af 7 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jette Boje., 14. september 2008 kl. 10.40

Kan man bruge almindelig træflis i bøgehækken for ikke at få for meget ukrudt.jettee

5 af 7 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lone Brems, 14. september 2008 kl. 11.08

Hej Jette Boje

Du kan bruge almindelig flis – det hjælper med at holde jorden fugtig, så det er lettere at trække ukrudtsrødder op og det forhindrer nodle ukrudstfrø i at spire.

Læg ikke for tykt lag – rodhalsen har godt af at tørre ud ind imellem. Så max 5 cm helt inde ved planterne – lidt tykkere lag i kanten af flisdækket, hvis det er til at styre (f. eks solsorte elsker at rode i flisdække).

Omsætningen af flis – svampe og andre småorganismer går igang med det samme! – tager meget lang tid og der medgår en smule kvælstof til processen.

Men hvis din hæk står i nogenlunde næringsrig jord vil det ikke være et problem, og slet ikke et, der kræver ekstra kvælstoftilførsel. Så du kan bare glæde dig over, at fordampningen fra jorden under flisdækket mindskes. Og over, at der i perioder med store mængder nedbør på kort tid sker en roligere nedsivning, der forhindrer at hulrum i jorden (efter regnorm osv) fyldes med mudder. Det rigeligere luftindhold i jorden er godt for rodudvikling og stofomsætning.

Du får en fordel mere – men den viser sig først, når hækken er ved at være udvokset og den har fået så mange sidegrene, at der er en stabil skyggevirkning nede ved jorden. På det tidspunkt er der meget få ukrudtstyper der kan klare sig. Så engang i fremtiden kan du gå en tur med et hakkejern et par gange hver sommer – og på den måde holde uønskede vækster væk fra hækken.

God arbejdslyst!

Med venlig hilsen fra
Lone

6 af 7 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mads, 18. september 2008 kl. 14.59

Husk at hvis man bruger træflis så skal der altså gødes extra med kvælstof idet der bruges ganske meget til at nedbryde flisen og de biologiske nedbrydere tager først hvad de selv har brug for og ladr derefter resten til planten.

en god NPK (f.eks 27–3–7) eller en ren N gødning er fin fin.

7 af 7 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lillian, 23. august 2009 kl. 8.44

Har hørt man kan bruge det slået gras til gøde sin bøgehæk med et tønd lag.er det god

Nyt svar til emnet »Hvordan skal man gøde sin bøgehæk?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Hvordan skal man gøde sin bøgehæk?«

Søg:

StοΏ½t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider