Forum

Kommentarer til »Hvorfor blomstrer mit 5 år gamle blommetræ ikke?«

På denne side finder du kommentarer til teksten Hvorfor blomstrer mit 5 år gamle blommetræ ikke? Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.

1 af 7 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jette, 8. juli 2006 kl. 21.56

Mit Victoria Blommetræ er 5 år, og der er kun 5–8 blommer på, er det en god ide at fjerne en ring af barken ca 1 cm bred og ca ½ rundt
om stammen, i så fald hvor langt nede/oppe skal den laves?

2 af 7 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Morten Terkildsen, 14. april 2020 kl. 18.17

Står lidt i samme situation. Mit 4 årige opal træ vokser med mange nye grene og skud, men det ser ud til at der kun kommer blade igen i år. Kan se max 1 blomsterskud (det er dog tidligt). Sidste år var det samme historie. Kun 1 blomst der faldt af tidligt. Det er lidt underligt for alle andre blommetræer i haven kan godt finde ud af det med blomsterne. Selv mit abrikosblommetræ som jeg satte i foråret 2019 har flere blomster end mit opal har kunnet mønstre på 2 år. Nu ser jeg tiden an de næste 14 dage og hvis det vitterligt kun leverer et træ med blade igen i år, har det en date med doktor sav og fru økse!

3 af 7 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren, 14. april 2020 kl. 19.21

Jeg er næsten sikker på at du giver det for meget kvælstof som Steen også skriver i sin artikel,. Jeg har aldrig hørt at der ligefrem skulle være noget andet, der var årsagen til problemet. Ud over det Steen nævner..

Hvis du kun giver dem kompost dvs en kompost, der både.består af have, køkken og måske dyrisk affald kan og du giver et godt lag kan du derfor godt give for meget kvælstof.. Prøv at give noget mindre og så giv træet en chance til.

4 af 7 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren, 14. april 2020 kl. 19.27

PS selvom kompost, som regel, kun består af ca 1 procent kvælstof, svare det til 10 gram kvælstof pr kg og giver du så træet et portion svarende til ca 5 kg (en gulvspand) så har træet allerede fået for meget og så kan jeg godt forstå at det ikke vil blomstrer...

5 af 7 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: James. F., 14. april 2020 kl. 19.56

Tålmodighed er enhver haveejers dyd, Morten! :)
Hos mig er det meget almindeligt, at blommetræerne er mindst 4-5 år før de sætter frugter, - sådan har det i al fald været for de fleste af mine 18 sorter.
Jeg er glad for de sorter, der virkelig VIL gro. Blomster og blommer kommer altid til rette tid.
Bliver tilvæksten for meget for dig, så kan du jo altid rodstikke rødderne.

6 af 7 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: ., 14. april 2020 kl. 20.18

Jeg er enig i at blommetræer der får for meget gødning ikke giver særlig mange blommer. Og det blev jeg en sommerdag overbevist om på planteskolen for flere år siden. For der så jeg masser af blommer på de kun 1,5 m høje træer der stod i potter.

7 af 7 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Morten Terkildsen, 14. april 2020 kl. 22.39

I har selvfølgelig ret og træet får lov at stå (for det siger konen at det gør :D ). Når jeg tænker lidt mere grundigt efter (og konsulterer min frugttræslogbog) kan jeg se at træet også har levet en lidt omtumlet tilværelse siden det blev sat for 4 år siden. Det stod til start lige opad en stor busk som det skulle konkurrere med. Tørken i 2018 havde nær taget livet af det.De første tre leveår satte det stort ingen nye grene, men lignede bare en lille kroget mand. Først i sensommeren 2019 begyndte det pludselig at sætte mange nye skud, som senere er blevet til lange smågrene. Derudover har jeg nok også en tendens til at være rundhåndet med gødningen omkring træerne. Mit lille Opal træ får lov at leve videre. Nu vil jeg se om mit Oullins Reine Claude træ og mit gul abrikosblomme kan få bestøvet de blomster de er ved at sætte. Victoria blommen er ikke helt så langt fremme, og det samme gælder mit familieblommetræ. Jeg har desuden et lille mirabelletræ i min forhave som næste år skal podes om med nye blommesorter

Nyt svar til emnet »Hvorfor blomstrer mit 5 år gamle blommetræ ikke?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Hvorfor blomstrer mit 5 år gamle blommetræ ikke?«

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider