Forum

Kommentarer til »Hvor kan man købe pæonfrø?«

På denne side finder du kommentarer til teksten Hvor kan man købe pæonfrø? Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Luriel Pleh, 29. august 2006 kl. 11.52

Hej angående pæonfrø, kan du købe frø af de ægte vilde pæoner på :
www.myrialog.com/cgi-bin/ic/phedar/index.html?id=YsPIRKRb
det er den berømte pæon ekspert Will mc Lewin, der selv har fundet de vilde steder hvor frøene kan indsamles, og det er så botanik studerende der efter hans anvisning, samler frøene til ham, og sender dem.

Herefter sælger han dem i små poser med 6–8 frø i hver pose, man kan købe direkte via nettet, men man kan også sende en et brev til hans adresse, og vedlægge en svar kuvert med din egen adresse, så får du tilsendt en frø liste, som du kan bestille ud fra.

en pose koster mellem 3–4 pund – 33 til 44 kr + forsendelsen.

det hele er på engelsk, men hvis du bare afkrydser på bestillings sedlen og medsender en check på beløbet, får du frøene med posten.

VH
Luriel
Regnbue Pæoner

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Luriel Pleh, 29. august 2006 kl. 12.06

Hej igen – det er en myte at man kun kan så pæon frø som friske, hvis du får fat i frø af pæoner, kan du lægge dem i køleskabet – osteboksen er bedst, temperatur mæssigt, indtil du får mulighed for at så dem, hvis du venter 6 uger, har de været igennem deres første kuldeperiode og vil spire det første forår efter – de er ganske rigtigt, dobbelt kulde kimer – det vil sige at, de første år spirer en rod frem, derefter går de i dvale, og efter en yderligere kulde periode spirer de de første spireblade op over jorden – altså 2 forår. Frøene kan såes hvornår det skal være fra efterår til hen i april, det er bedst hvis der stadig er lidt frost når de er sået – de kan med fordel såes ipotter der er mindst 10 cm dybe for staudepæonerne, og 15 cm for træpæonerne, jorden de skal såes i er 2 dele groft grus, 1 del almindeligt jord og 2 dele visne blade – på den måde har frøet næring nok til de er 3–4 år. det er bedst at omplante dem når de er i dvale, det vil sige visnet helt ned om efteråret tidligt vinter, hvis de bliver omplantet om foråret inden de er 3 år, kan de gå ud, så det er bedst at vente.

Blomstringen kommer efter 4–6 år afhængig af hvad det er for en pæon, silkepæon frø er meget større end de vilde pæoner og skal såes i bredere og dybere potter, de bliver hurtigere større og kan omplantes når de er 3 år.

At så i potter giver den fordel at de kan flyttes med, men også at de ikke forsvinder undevejs.

God fornøjelse, det er en helt vidunderlig oplevelse at se en pæon vokse fra frø til udvokset.

VH
Luriel
Regnbue Pæoner

Nyt svar til emnet »Hvor kan man købe pæonfrø?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Hvor kan man købe pæonfrø?«

Søg:

StοΏ½t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider