Forum

Kommentarer til »Spis de store umodne bønnefrø«

På denne side finder du kommentarer til teksten Spis de store umodne bønnefrø. Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.

1 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Britt, 19. oktober 2006 kl. 15.15

Hvor giftig er de umodne rå bønner? Jeg har nemlig ladet vores lille datter gå og tygge i de friske bønner, der er blevet for store til at være ''grønne bønner'', når vi har arbejdet i haven.

2 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Henrik Ahlmann, 19. oktober 2006 kl. 17.18

Pas godt på din datter og lad hende ikke fortsætte med de rå bønner. Indholdet varierer fra plante til plante, så det er svært at sige, hvor meget hun indtager.

En lille mængde er ikke livstruende. Men større mængder kan give blodig opkast og diarré, kramper, udvidede pupiller og kollaps.

På adressen www.altomkost.dk/FDir/Publications/1997211/kap9.asp skriver Levnedsmiddelstyrelsen således:

"Lektiner er påvist i mange grøntsager, frugter og kornprodukter. Tørrede bønner, f.eks. kidneybønner, brune bønner, pralbønner og limabønner indeholder særligt giftige lektiner, som er en speciel type kulhydratbindende proteiner, der kan fremkalde diarré og opkastninger. Lektiner ødelægges ved tilstrækkelig udblødning og kogning, men ikke ved spiring. Mange slags tørrede bønner egner sig derfor ikke til bønnespirer. Der rapporteres hvert år om forgiftninger efter indtag af bønneretter eller anvendelse af forkerte bønner til spiring i Danmark. Levnedsmiddelstyrelsen har udgivet folderen "Bønner skal tilberedes rigtigt ellers kan de være skadelige", som viser, hvilke bønner der kan anvendes til spirer, og hvordan bønner skal forbehandles for at undgå forgiftning..."

3 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lone Schneider, 28. oktober 2006 kl. 16.23

Er det nok at koge bønnerne i 2 min.

lone

4 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Brian Krause, 29. oktober 2006 kl. 11.16

Hej Lone,

Nej, de skal koge længere tid. Se evt. mere her: www.havenyt.dk/forum/kommentarer/331.html#e6126

Mvh
Brian

5 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lisa Hilleke, 25. oktober 2020 kl. 7.46

Kan man henkoge de umodne bønnefrø og i så fald hvordan? Jeg forestiller mig at man koger dem som man ville hvis de skulle fryses, men så lægger dem i glas og henkoger dem i stedet, men hvilken lage kan man henkoge dem i?

6 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lars Holt, 26. oktober 2020 kl. 11.55

Det er nemmere blot at fryse dem. De behøver ingen blanchering.
Vi dyrker en del bønner, men udover de grønne, der plukkes inden der kommer frø af betydning, lader vi for det meste bønnerne tørre - så er de nemmere at opbevare, og det er nemmere at passe ind i en travl hverdag.

Nyt svar til emnet »Spis de store umodne bønnefrø«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Spis de store umodne bønnefrø«

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider