Forum

Kommentarer til »Kan syrener få rodsvamp?«

På denne side finder du kommentarer til teksten Kan syrener få rodsvamp? Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.

1 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Susanne Christiansen, 22. april 2007 kl. 17.26

Vi har en syrenhæk der ser syg ud. Der er grå og gule svampe på grenene. Er det rodsvamp? Vi er bange for at hele hækken er ved at gå ud. Der er ca 500 syrener. De er tredive år gamle. De står på mager jord. Har aldrig fået gødning.Skal vi gøde? og med hvad?

Susanne

2 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lise Jensen, 27. maj 2007 kl. 16.59

Hej.

Vi har også en syren som slet ikke har det godt.

Barken har en overflade som om der er noget galt i rodnettet.Vi har talt sammen om at det måske kunne være myrer, da vi har sådanne ved siden af syrentræet.

Samtidig visner nogle grene i spidserne og bladene ser underlige ud, men der er mange blomster i den.

Vi er bekymrede for syrentræet, og håber derfor at der er en eller flere som kan hjælpe os.

på forhånd tak

3 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren Riberholdt, 10. juni 2012 kl. 14.18

Mine 30 år gamle syrener fik for 8-10 år siden rodsvamp og så sølle ud med små gulgrønne blade. Fik at vide at skyltes kalkmangel og at der ikke var andet at gøre end at grave dem op med rødder og det hele. Da rødderne gik langt inder en træteresse, virkede det temmelig uverskueligt. Derfor tog jeg chancen og savede stammerne ned til lige over jorden, overbevist om, at de med det bestående rodnet hurtigt ville sætte nye skud og hurtigt vokse sig store. For at modvirke rodsvampen gravede jeg nogle ca. 40 cm dybe huller, ca. 20 cm. i diameter, med en pælespade rundt om, tæt på stubbene og fyldte dem med perlekalk og lagde et tyndt lag jord over. Syrenerne satte hurtigt nye kraftige skud, og der kom forholdsvis hurtigt nye store buske. Skudene skal helst støttes til de er blevet 3-5 cm tykke, da de kan brække af i stormvejr. Strør af og til lidt kalk mellem syrenerne for en sikkerheds skyld.

Nyt svar til emnet »Kan syrener få rodsvamp?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Kan syrener få rodsvamp?«

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider