Forum

Kommentarer til »Ingefær med familie«

På denne side finder du kommentarer til teksten Ingefær med familie. Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.

1 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Erik Laugesen, 9. december 2008 kl. 12.39

Hej.

vil lige gi et par ord med om ingefær familien...Der findes også en art som hedder Hedychium...har den selv i haven som staude da de fleste er hårdføre og kan tåle vores klima.de gror som alm ingefær blir fra 150 cm og op til ca 2250 cm efter hvor godt de har det,,de gir rigtig flotte blomster stande og med en herlig duft...deres knolde har samme duft som alm ingefær og ser også sådan ud men nok ikke til spisebrug...de 2 arter jeg har er Hedychium tara og Hedychium flavum nr 1 med store stande af ildorange blomster stand nr 2 med store stande af gule blomster...så vil man ha en ingefær til haven og som man ikke skal ta ind så er har en mulighed...

erik

2 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Erik Hansen, 8. februar 2009 kl. 21.19

Jeg har anskaffet et løg af Hedychium gardnerianum. Ud over at løget skal i jorden, så ved jeg intet om denne plante. Nogle steder står der på internettet at den ikke tåler frost. Andre steder står der at den klarer ned til -10°.

Hvis planten skal tages ind om vinteren, skal den så klippes ned og have sig en hvileperiode?

Hvor skal den placeres i haven? Sol eller skygge?

3 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Erik Laugesen, 8. februar 2009 kl. 22.30

Hej Erik...

H.Gardnerianum er ikke helt sikker angåendne frost...som du skriver skal du plante den hen på foråret når frosten er ovre...i en stor potte mellem 610L så der er plads til at gro da den forøger sin knold som canna...du kan også plante den ud i haven et meget solrigt sted lad den stå til første frost...husk at vande den da den gerne vil ha en del vand og gødning...når du har gravet den op til overvintring så lad et stykke af stænglen...ca 2025cm sidde lad det selv falde af for så er knolden moden opbevar den som canna eller i en potte med pottemuld pået kølig sted...

mvh erik

Nyt svar til emnet »Ingefær med familie«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Ingefær med familie«

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider