Forum

Kommentarer til »Kan man spise modne bønnefrø?«

På denne side finder du kommentarer til teksten Kan man spise modne bønnefrø? Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Martin Larsen, 31. januar 2004 kl. 18.02

Man kan også spise de kæmpestore modne frø fra pralbønner, som er lige så velsmagende som de er smukke. I mange havebøger står der at de kan bruges som almindelige grønne bønner, når bælgene er små, men her synes jeg at de falder igennem, for på den måde kan de ikke rigtigt hamle op med de almindelige havebønner. De smager simpelthen bedre.

Anderledes forholder det sig med de de modne farvestrålende frø. Har man mange, kan man naturligvis tørre dem, men ellers smager de allerbedst hvis man bælger dem direkte ned i gryden med kogende vand. På den måde skal de ikke koge særligt længe, og heller ikke lægges i blød. Og smagen er fremragende. Selv min kæreste, der ikke kan fordrage bønner (ud over de almindelige grønne) pga konsistensen, spiste dem med velbehag i en chili con carne.

Bønnerne er bedst når de er kæmpestore og bælgen efterhånden er skrumpet ind så den bare er en tynd skal. Plukker man dem for tidligt, er det kun bælg og ingen bønne!

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Annemarie Krarup, 2. august 2004 kl. 18.24

Hestebønner (=valske bønner) er ikke i familie med de andre bønner og de kan spises og smager fremragende rå. Lidt som ærter. De skal høstes når de er ca. på størrelse med en to-krone (hvis de er meget mindre er de lidt bitre – men det kan nu også være lækkert!). Hvis skallen om den enkelte bønne er blevet for tyk, kan man pille den af og spise det stærkt lysegrønne indre.

Men at koge dem to minutter i en lillebitte smule vand med en smørklat og salt og peber, smutte dem enekltvis ud af hinden og dyppe dem i kogesaften – det er simpelthen så lækkert!

Nyt svar til emnet »Kan man spise modne bønnefrø?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Kan man spise modne bønnefrø?«

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider