Spørg eksperterne

Kan man spise modne bønnefrø?

Mine grønne bønner er blevet modne inden jeg fik dem plukket. Kan man spise dem stadigvæk (altså selve bønnefrøene)? Og hvordan gør man, for at de smager godt?

Med venlig hilsen
Gitte Tjørnehøj, september 2002

Svar

Du skriver ikke, om det drejer sig om store udviklede bønner, eller om de er tørrede. Hvis de er tørre, kan de bruge nøjagtig i retter som andre tørrede bønner, så her er det ikke svært at finde opskrifter. Hvis bønnerne er store og veludviklede, men stadig bløde, kan du bruge dem på samme måde, men da slipper du for udblødning og kogetiden er meget kortere.

Husk at bønner altid skal gennemkoges, da de indeholder giftstoffer, som kan give madforgiftninger. Disse stoffer nedbrydes af varme. Det gælder alle bønner af Phaseolus-familien, hvortil grønne bønner hører.

Med venlig hilsen
Karna Maj
Tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

Kommentarer

Der er 2 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Hvidløg og Vin

SÆTTEHVIDLØG, spisehvidløg og biovine

Frøsnapperen

Grøntsags- & blomsterfrø til køkkenhaven

Land Højbede

Land Højbede og Plantekasser

Naturplanteskolen

Flerårige spiselige planter til haven

Egeskov

Gartneri med åbent væksthus & plantesalg

Økologiens Have

Økologisk besøgshave

Gartneri Toftegaard

Anderledes øko grøntsager

Urtegartneriet

Biodynamiske og økologiske grønsagsfrø.

BIOBYG– lidt mere levende

Højbede til konstant fugt og jordkontakt

Staudemarken

Lægebaldrian,duftende,selvsående

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Køkkenhaven > Kan man spise modne bønnefrø?

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider