Mine grønne bønner er blevet modne inden jeg fik dem plukket. Kan man spise dem stadigvæk (altså selve bønnefrøene)? Og hvordan gør man, for at de smager godt?
Med venlig hilsen
Gitte Tjørnehøj, september 2002
Du skriver ikke, om det drejer sig om store udviklede bønner, eller om de er tørrede. Hvis de er tørre, kan de bruge nøjagtig i retter som andre tørrede bønner, så her er det ikke svært at finde opskrifter. Hvis bønnerne er store og veludviklede, men stadig bløde, kan du bruge dem på samme måde, men da slipper du for udblødning og kogetiden er meget kortere.
Husk at bønner altid skal gennemkoges, da de indeholder giftstoffer, som kan give madforgiftninger. Disse stoffer nedbrydes af varme. Det gælder alle bønner af Phaseolus-familien, hvortil grønne bønner hører.
Med venlig hilsen
Karna Maj
Tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave
Søg i forhandlerguiden:
SÆTTEHVIDLØG, spisehvidløg og biovine
Lægebaldrian,duftende,selvsående
Økologisk besøgshave
Land Højbede og Plantekasser
Anderledes øko grøntsager
Flerårige spiselige planter til haven
Grøntsags- & blomsterfrø til køkkenhaven
Alt til den økologiske have
Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug
Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Køkkenhaven > Kan man spise modne bønnefrø?
Kommentarer
Der er 2 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…