Tips og ideer

Så radiser mellem tidlige gulerødder

Radiser spirer hurtigt i foråret, så derfor er det en god ide at bruge radiseplanter til at markere rækker med arter, som spirer langsomt. Det gør det muligt at kunne hakke ukrudtet mellem rækkerne, så snart radiserne spirer frem. Metoden er især nyttig ved såning af gulerødder, persillerødder, persille, pastinak, løg og porrer.

Det er vigtigt at så radisefrøene enkeltvis og med 6–8 cm afstand, da det ikke skal være radiserækker, men gulerodsrækker med lidt radiser. De fremspirende gulerodsplanter bliver ikke hæmmet af radiseplanterne – de virker nærmere som ammeplanter, der beskytter de små gulerodsplanter under fremspiring og i kimplantestadiet. Der er så stor forskel på de to plantearters udviklingshastighed, at radiserne er store og klar til høst, når gulerodsplanterne har fået de to første rigtige blade.

Hvis man sår de tidlige gulerødder med lidt radisefrø under fiberdug, så snart jorden er 8° varm, kan man høste fine radiser på friland midt i maj. Det er en god ide at sætte buer op til at holde fiberdugen, da den skal af og på nogle gange på det tidspunkt, hvor radiserne høstes, og det kan beskadige de små gulerodsplanter.

Det er vigtigt at høste radiserne hurtigst muligt, da gulerødderne på det tidspunkt har brug for lyset og pladsen. Det er en god ide samtidig at tynde ud i gulerodsrækken og luge ukrudtet væk i selve rækken.

radiser som rækkemarkør i gulerodsrække

Radiserne er klar til høst, og gulerødderne har nu brug for pladsen. Foto: Karna Maj

– Karna Maj

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Land Højbede

Land Højbede og Plantekasser

Frøsnapperen

Grundige såvejledninger til alle frø

Solsikken

Alt til den økologiske have

Biodynamisk Landsforening

Vil du have hjælp fra kosmos

Landsforeningen Praktisk Økologi

Dyrk efter økologiske principper

Her er du: Forsiden > Tips og ideer > Dyrkningsmetoder > Så radiser mellem tidlige gulerødder

Søg:

St√łt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider