Tips og ideer

Brug appelsinskræl til at holde katte væk fra bede

Jeg formoder, at andre haveejere end jeg har oplevet, at den nyligt tilsåede køkkenhave er et mekka for katte der skal besørge? Jeg har i hvert fald. De ødelægger rækkerne med deres graven, og jeg har prøvet forskellige råd af, for at blive problemet kvit. Jeg har lagt ærteris på kryds og tværs (besværligt!), drysset kaffegrums, og meget andet.

Men nu ser det ud til, at jeg har fundet løsningen, i det mindste hvad egne katte angår. Appelsinskræller! Mine katte flygter langt væk, hvis jeg narrer dem til at snuse til det, så gennem et stykke tid har jeg gemt lidt skræller, som i indtørret stand har været en runde i blenderen, hvorefter de er spredt i køkkenhaven. En uge er gået uden et eneste kattebesøg, og netop de første dage efter såning plejer at være de mest kritiske, håber det holder, og at andre kan få gavn af tippet.

Sådan er erfaringen en måned senere:

Det har faktisk holdt indtil nu, dog med lidt supplering hen ad vejen. Det er nok ikke den endelige mirakelkur, men for mine to katte, som begge har citrus-fobi, har det været en udpræget succes, som jeg fortsat vil afprøve.

– Preben Hansen

Kommentarer

Der er 1 kommentar til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Land Højbede

Land Højbede og Plantekasser

Biodynamisk Landsforening

Vil du have hjælp fra kosmos

Frøsnapperen

Grundige såvejledninger til alle frø

Solsikken

Alt til den økologiske have

Landsforeningen Praktisk Økologi

Dyrk efter økologiske principper

Her er du: Forsiden > Tips og ideer > Dyrkningsmetoder > Brug appelsinskræl til at holde katte væk fra bede

Søg:

St√łt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider