Tips og ideer

Bh-bøjler til brug ved stiklingeformering

Når man stiklingeformerer, skal stiklingerne overdækkes med plast, mens de får dannet rødder. Det er vigtigt, at plasten ikke rører ved planterne, da der så let kommer svampeangreb. Men ofte mangler man lige de ståltrådsbuer, som kan løse det problem.

De kvindelige haveejere har antagelig allerede i overskriften fanget ideen. Nu behøver vi kvinder, der dyrker have, ikke længere at ærgre os, når den ene af bh-bøjlerne pludselig smutter ud gennem stoffet, og hele bh’en dermed er kassabel. For så har vi hele to gode bøjler, der er som skabt til at sætte over stiklinger, mens de slår rødder. Og med tiden vil vi få et helt lager af den slags bøjler, for de er antagelig lavet af rustfrit stål for at kunne tåle vaskemaskinen, og vil derfor sikkert kunne bruges i mange år.

Mænd må jo så se, om de kan få fat i nogle gode bøjler, og her er der måske grund til at se langt efter de store størrelser, for her findes også de længste bh-bøjler, så der også kan være højere stiklinger under buerne.

bh-bøjler

Bh-bøjler er antagelig lavet af rustfrit stål, de har fine plastbeskyttede ender, og de kan uden at miste den runde facon bøjes ind til de aktuelle pottestørrelse. Foto: Karna Maj

bh-bøjler

Når to bh-bøjlerne bliver sat ned i urtepotten over kryds, laver de et fint lille rum til stiklingerne, så plastposen ikke rører ved planterne, mens de slår rod. Foto: Karna Maj

– Karna Maj

Kommentarer

Der er 3 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Her er du: Forsiden > Tips og ideer > Genbrug > Bh-bøjler til brug ved stiklingeformering

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider