Tips og ideer

Fiberdug over kartoflerne

Det er svært at vente på, at vejret bliver varmt nok til alt det, der gerne skal vokse i køkkenhaven. Jeg bliver nødt til at tage nogle forholdsregler, så det er muligt at komme i gang tidligere. Også fordi der kommer så mange problemer senere, som jeg gerne vil være lidt forud for. Kartoffelskimmelen er her altid engang i juli. Har jeg haft kartoflerne dækket med fiberdug i begyndelsen, kan de være så langt, at jeg ikke er ked af at fjerne toppen ved det første tegn på skimmel.

Bortset fra sidste år har vi altid sommertørke, og da jorden også er sandet, er det bare med at udnytte forårsfugtigheden. Den lette jord er også nem at behandle tidligt. Den kan være fristende allerede, når landmændene harver og sår. Det smitter.

For at have det lidt nemmere med at lægge fiberdugen ud, og for at materialet skal holde lidt længere tid, har jeg i år syet løbegange på de to langsider af et stykke fiberdug på 220 × 180 cm. Løbegangene er ca. 15 cm brede. Heri kommes en halv lægte (4 × 2,5 cm) på 210 cm længde. Mine bede er fra 110 cm til 125 cm brede. Mens planterne ikke endnu er så høje, kan fiberdugen rulles lidt rundt om stokken i siden, og så gives der bare los, efterhånden som planterne behøver mere plads. På den måde er det også lettere at flytte dugen, når der skal luges eller dækkes med græsklip mellem planterne.

– Winnie Poulsen

Kommentarer

Der er 2 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Staudemarken

Mange snapseplanter til haven.

The Plant Explorer

Se Danmarks største frø udvalg

Gartneri Toftegaard

Dyrkningskurser, smagninger m.m

Søkjærgård Samsø

Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug

Økologiens Have

Økologisk besøgshave

Solsikken

Alt til den økologiske have

Naturplanteskolen

Brug eventyrlige Blomstersalater

Frøsnapperen

Grøntsags- & blomsterfrø til køkkenhaven

Revira – det usynlige hegn

Det usynlig hegn mod uønskede dyr.

Urteskolen.com

Hvidløg tager kampen op med slidgigt.

Her er du: Forsiden > Tips og ideer > Køkkenhaven > Fiberdug over kartoflerne

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider