Tips og ideer

Bekæmpelse af iberiske skovsnegle

På en rejse til Vietnam, var vi på besøg hos en kvinde, der dyrkede sin jord meget intensivt med mange flotte afgrøder. Hun gav jorden husdyrgødning og vandede sine afgrøder syv gange om dagen, og hun høstede meget frodige produkter tre gange om året, salat m.m.

Jeg var meget imponeret over denne produktion og spurgte hende, om hun ikke, som vi i Danmark havde problemer med f. eks snegle. Til min store overraskelse sagde hun nej, for hun forhindrede sneglene i overhovedet at komme hendes afgrøder nær ved at strø et bælte bestående af aske rundt om sin lille jordlod.

Det måtte jeg prøve, tænkte jeg.

Jeg har hvert år georginer og squash i min have. Sidste år kom jeg i tanke om det gode råd fra Vietnam, da jeg så, at mine georginer, efterhånden som de voksede blev angrebet af iberiske skovsnegle. At det var iberiske skovsnegle, konstaterede jeg, da jeg fandt dem på bladene. Herefter strøede jeg et tyndt lag aske fra min brændeovn rundt om planterne. Og det virkede! Jeg så ikke sneglene igen. Georginerne voksede frodigt og blomstrede indtil november måned, hvor jeg gravede dem op til vinteropbevaring.

Sidste år havde jeg haft tre ret store squashplanter, som blev beskyttet på den samme måde som georginerne, og som derfor gav en meget stor og dejlig høst.

Jeg strøede kun aske ud én gang, og jeg var meget opmærksom på nye angreb, men planterne blev ikke angrebet igen. Man kunne jo tro, at regnen ville skylle asken væk, men selv om jeg ikke kunne se asken, virkede den helt, indtil planterne i slutningen af november blev fjernet.

Hvis der kom nye angreb, kunne man jo blot drysse noget mere aske ud.

Hvis du har brændeovn, er det nu du skal samle aske til brug næste sommer. Held og lykke! Hilsen Jens Lavrsen

– Jens Lavrsen

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Revira – det usynlige hegn

Et produkt der på naturens betinelser.

Robinie.dk – SkovTrup

Beskyt afgrøder med insektnet – bionet

Borregaard BioPlant

Nyttedyr til drivhuset og haven.

Spiroggro

Værtsplanter for danske sommerfugle

Her er du: Forsiden > Tips og ideer > Skadedyr og nyttedyr > Bekæmpelse af iberiske skovsnegle

Søg:

St√łt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider