Havenyt uge 37: Der er en overflod af lækker frugt, grønt og bær her i september, men det kan være svært at nå at konsumere hele havens overflod her og nu. Derfor er det en god idé at gemme en del af det, om det er friske frugter eller syltede afgrøder.
Hver tirsdag udsender vi her fra Havenyt et nyhedsbrev med gode råd til, hvad du kan gøre i haven netop denne uge. Vi kalder det »Ugens havenyt«.
I nyhedsbrevet kan du også se, hvad der er kommet af nye artikler og svar på spørgsmål på Havenyt den seneste uge.
Du kan også finde inspiration i listen med arrangementer i private haver og i de lokale netværk, hvor du kan blive klogere på havedyrkning sammen med andre haveglade mennesker.
Ledig jord i køkkenhaven kan forvandles til smukke grønne efterårsbede ved at så grøngødning.
De holder samtidig på de næringsstoffer, som er i jorden, så de ikke udvaskes og giver algevækst i havmiljøet.
Desuden forbedrer efterafgrøder din jord, og når planterne at blomstre, giver det også føde til havens insekter.
Humus kan gøre så meget godt, at det bliver den vigtigste faktor for at skabe den gode jord i haven. Lær at øge humusindholdet i din jord i artiklen.
Når du selv sår stauder, får du fornøjelsen at se dem spire og blive til netop de blomstrende planter, du ønsker dig i din have.
Kom med ind i Ullas skovhave på 2500 m². Ud daglig haveglæde giver den også mere og mere mad og mindre og mindre arbejde, end før den blev en skovhave
De lysende røde bær i sensommeren tiltrækker sig opmærksomhed – de er smukke og finde til pynt på kager og desserter, men smagen er ret fad.
Både knoldselleri og bladselleri sætter af og til et eller flere sideskud, og det er en god ide at fjerne dem, så planten kan udvikles optimalt.
Blomsterne af vore skærmplanter er spiselige og aromatiske, og det gælder også planternes umodne frø, som kan give ekstra variation i smagen.