Månedens dekoration i november

Af Renate Rosenmeier, blomsterbinder, Renate Rosenmeier

Efteråret er en fantastisk årstid, hvor have og natur byder på rigtig mange ting, som kan bruges i kranse. Farverne er helt specielle, og det langsomme forfald, som viser os at vinteren er nær, betyder bare at naturen allerede forbereder sig til det kommende år.

Krans af naturmaterialer fra skov og have

Kransen har jeg bundet af grene fra skoven og blomster og blade fra min have.

Jeg har brugt:

  • ståltråd, blomstertape, saks, myrtetråd
  • hortensia, alunrodblade, hyben af haveroser, blåkant, sankthansurt
  • grene med lav.

Før du binder kransen

Når du har samlet og klippet alt dit materiale, så se lige først, hvor meget du har. Er der nok til en stor krans eller bare til en lille èn. Det er så trist kun at nå halvvejs rundt og finde ud af, at du faktisk mangler en del materiale. Der går altid mere til, end man regner med, så lav hellere kransens diameter mindre og få fyldt den godt op, end en stor krans med »huller« i, når den er tørret ind.

novemberdekoration

Det er vigtigt at have et overblik over mængden af dit materiale til kransen. Foto: Sarah Rosenmeier

Sådan binder du din krans

Form en passende ring af ståltråden og vikl blomstertape omkring. Klip alt dit materiale, så det har en stængellængde på mindst 5cm. Læg dit materiale i »sorts-bundter«, så du hele tiden har et overblik over, hvor meget af hver du har tilbage, når du binder. Man er nemlig tilbøjelig til at bruge de flotteste blomster og blade først, for at ende med de sidste kedelige rester, og det ville være lidt trist for dig og ikke mindst for kransen.

novemberdekoration

Materialet samles i små buketter, som bindes på ståltrådsringen med myrtetråden. Foto: Sarah Rosenmeier

Fastgør myrtetråden til ståltrådsringen og saml lidt forskelligt af dit materiale i en lille buket og læg det på kransen. Sno tråden et par gange omkring stilkene og fortsæt med at lægge forskellige små bundter af dit materiale forskudt på det forrige, så man ikke ser stilkene. Bind således hele vejen rundt.

Når begyndelsen af kransen er nået er det vigtigt at du løfter det første bundt op, for at skubbe det sidste ind under, så der ikke opstår et hul. Afslut ved at sno tråden lidt frem og tilbage på bagsiden.

novemberdekoration

Den færdige novemberkrans, Foto: Sarah Rosenmeier

novemberdekoration

Kransen er bundet af hortensia, alunrodblade, hyben af haveroser, blåkant, sankthansurt og grene med lav. Foto: Sarah Rosenmeier

Tips til binding af kransen

Blomstertape bruges for at undgå at dine små buketter, som du binder på kransen, ikke glider rundt på ringen. Hvis du ikke har blomstertape kan du vikle lidt mos omkring din ståltrådsring. Men husk: jo tykkere din krans bliver af mos, desto mere materiale skal du bruge.

Hvis du allerede er i julehumør, kan du sagtens binde lidt stedsegrønt ind, som buksbom, tuja og ene. Med et lys i midten er det en sød adventsdekoration.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Her er du: Forsiden > Inspiration > Blomster og dekorationer > Månedens dekoration i november

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider