Blomster og dekorationer

Månedens dekoration i januar

Når januar er mild, kan man gøre små »havefund«, der viser at der er liv i haven, og de kan arrangeres dekorativt i glas på en bakke. Ls artikel…

Drivning af blomstrende grene

I januar kan man fylde stuerne med blomstrende grene fra haven. Nogle af dem kan plukkes i blomst, mens andre må drives frem.

Drivning af forårsblomster

Erantis, krokus, perlehyacinter og juleroser er nogle af de forårsløgblomster og stauder, som med succes kan tages ind og drives frem.

Basal blomsterglæde

Alle elsker blomster, og ikke mindst om vinteren lægger vi mærke til detaljerne, nyder intenst f.eks. tulipanernes fine facon og farver.

Dekorationn med perlehyacinter

Månedens dekoration i februar

Når haven ikke byder på blomster, må man lægge vejen forbi en blomsterbutik eller planteskole. De hvide perlehyacinter var ikke til at stå for.

Månedens dekoration i marts

Påskedekorationen er selvfølgelig med æg, som har en smuk form og er fantastisk nemme at dekorere, og så kan de gemmes og genbruges.

anemoner

Månedens dekoration i maj

En forårskrans med spæde blade danner en fin ramme om en buket anemoner, som senere let kan skiftes ud med andre små blomster fra have og natur.

Buket med syrener i vase

Månedens dekoration først i juni

Den skønneste junibuket med duftende syrener, egegrene, strandfladbælg, rhododendron, sødskærm, purløg og spirea.

Cottagebuket

Cottagehave buket

I juni kan man i haven let lave en buket med et vildt udseende og indeholdende både spiselige, duftende og romantiske blomster – en cottagebuket.

Lanterner i haven

Lys i haven giver mere lyst til at bruge de dejlige lange aftner.

Månedens dekoration i juli

Roser kan både sættes sammen med romantiske blomster som lodden løvefod og røllike og mere vilde planter som kaprifolie.

rosenhoved

Duftende dekorationer med roser

Roser giver en fin sommerlig duft – i smukke buketter, rosenhoveder lagt i en skål med vand eller som potpourri i et glas eller på en bakke.

Brombærkrans

Månedens dekoration i august

Varme sommerdage får hurtigt blomster til at visne, men en brombærkrans med skærmblomster og hortensia er smuk og holder godt i varmen.

hortensiablomst blå

Månedens dekoration i september

Det er faktisk først i september, at hortensiablomsterne får de mest fantastiske farvenuancer, og de holder rigtig længe som buket.

blomsterdekoration

Efterårsdekoration i oasis

Snup saksen og klip til en buket, når du går en runde i natur og efterårshaven – der er stadig mange blomster og blade med begyndende efterårsfarve.

Skønne frø og frøstande

Frøindpakninger har deres helt særlige skønhed frem til de er modne. Derefter forsvinder skønheden og forvandles til nytteværdien frø, der kan sås.

novemberdekoration

Månedens dekoration i november

Novembers dekoration er en krans af materialer fra have og natur, som i efteråret byder på rigtig mange ting, der kan bruges i kranse.

Stjerner og hjerter i november

Stjerner og hjerter med sommerens blomsterflor og efterårets mos, som giver en dejlig duft. Med lidt glitter lyser de op og giver lidt julestemning.

Bind en krans med materialer fra haven

Med stedsegrønt, grene, blade og bær fra haven kan man binde nogle flotte kranse til familiegravstedet.

Decemberdekoration med lys

Månedens dekoration i december

I december tænder vi for alvor lys- og gerne i en smuk dekoration med stjerneskær, lidt lærkekogler og grene fra have og skov.

Kokedama

Kokedama er populære i Japan – det er mosbolde med små dekorative planter, der kan sættes eller hænges op i stuen. Og alle kan lære at fremstille dem

Her er du: Forsiden > Inspiration > Blomster og dekorationer

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider