FSC-certificerede havemøbler

Af Karna Maj, tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

I annoncer for havemøbler og andre træprodukter står der ofte, at produkterne er FSC-certificerede. Men hvad betyder det egentlig?

Garanti for bæredygtig skovdrift

FSC-certificering er en global garanti for bæredygtig skovdrift. Forest Stewardship Council (FSC) blev stiftet i 1993 af repræsentanter for miljøorganisationer, træhandlere, skovbrugserhverv, arbejdstagerorganisationer, organisationer som repræsenterer indfødte folk, skovejere og certificeringsfirmaer. Det skete som en reaktion på den negative udvikling, som verdens skove er inde i.

FSC har til formål at fremme skovdrift, der opfylder de sociale, økologiske, økonomiske og kulturelle krav for bæredygtig skovdrift. Alle punkter vægtes lige meget.

De tre hensyn

Gennem bæredygtig skovbrug sikres, at man opretholder skovens biodiversitet (biologiske mangfoldighed), produktivitet og økologiske processer. Samtidig skal driften foregå, så den giver lokale og indfødte befolkninger i området mulighed for at få gavn af skoven. Skovdriften skal sikre et økonomisk afkast, men det må ikke overskygge hensynet til natur og mennesker.

Et globalt miljømærke

FSC har i dag på verdensplan 461 medlemmer fordelt på 54 lande. Og 24 millioner hektar skov er til dato FSC-certificeret verden over, og arealet stiger måned for måned. FSC er indtil videre det eneste globale miljømærke for træprodukter, som sikrer, at træet er bæredygtigt produceret.

FSC havemøbler

Der er efterhånden en del firmaer, som forhandler FSC havemøbler, og der kommer stadig flere. Men vær opmærksom på, at de skal være mærket med FSC-logoet. Der sælges mange havemøbler af oversøisk træ, hvor firmaet oplyser, at de er produceret miljøvenligt, og at der er sket genplantning, men her har du kun importørens ord herfor. FSC-mærkningen garanteres af bl.a. miljøorganisationer.

Mere information om FSC

The Danish FSC Working Group
Nephentes

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Robinie.dk – SkovTrup

Miljørigtigt alternativ med Robinietræ

BIOBYG– lidt mere levende

Havemøbler med mindst 15 års holdbarhed

Her er du: Forsiden > Inspiration > Havemøbler > FSC-certificerede havemøbler

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider