Herregårdsgartneri på Sydfyn

Af Karna Maj, tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

Nyheden er fra februar 2005

Steensgaard Gods

Steensgaard Gods ved Fåborg. Foto: Kristian Gernow

Steensgaard Gods, beliggende nord for Fåborg mellem Svanninge Bakker og Helnæsbugten, undersøger i øjeblikket mulighederne for at genoplive et tidligere herregårdsgartneri.

I umiddelbar tilknytning til Steensgaards hovedbygning og park ligger et lille bygningskompleks fra 1903 med væksthuse og køkkenhave, som de kan tilbyde en lokal kreds af have-entusiaster at befolke, dyrke og udvikle i
samarbejde med dem – på en måde, så den foruden grønt til havegruppen også kan forsyne herregårdspensionens køkken og gårdbutik med årstidens friske grøntsager. Dyrkningsmetoder aftales med den gruppe, som etableres, men det er mulighed for at dyrke miljøvenligt efter økologiske metoder. Drivhuse er fuldt ud funktionsdygtige.

Steensgaard Gods

Gartneriet med de gamle drivhuse. Foto: Kristian Gernow

Kristian Gernow, godsforvalter og direktør har henvendt sig til Havenyt.dk og bedt os om at efterlyse interesserede haveejere, folk med grønne fingre uden have eller måske tidligere gartnere, der har lyst til at være med til at dyrke køkkenurter og grøntsager i denne smukke, gamle herregårdshave og drivhuse på Sydfyn.

Hvis der blandt modtagere af Havenyt’s nyhedsbrev og læsere i øvrigt i det sydfynske område findes ildsjæle, der vil være med, så kan de kontakte Kristian Gernow på adressen gartneri@steensgaard-gods.dk eller på tlf. 62 61 94 52.

Steensgaard Gods

Gartneriet har et lille bygningskompleks fra 1903 med væksthuse. Foto: Kristian Gernow

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Her er du: Forsiden > Inspiration > Nyheder > Herregårdsgartneri på Sydfyn

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider