Nyheder

Herregårdsgartneri på Sydfyn

Steengaard Gods vil genoplive et tidligere herregårdsgartneri. De søger interesserede havedyrkere og måske tidligere gartnere til et fælles projekt. Ls artikel…

Særudstilling om giftplanter

På Botanisk Museum kan man i perioden 25. juni til 14. august og 10. oktober til 23. oktober 2005 se særudstillingen »Gift« om giftplanter

Nye ruter i Arboretet

Arboretet i Hørsholm har lavet to nye ruter med turbeskrivelser, hvor man guides rundt til et udvalg af rododendron og medicinplanter (træer og buske)

egetræ afløvet

Sommerfuglelarver æder egebladene

Forskere fra Skov & Landskab gør opmærksom på, at en del egetræer afløves kraftigt her i juni 2006 på grund af angreb af sommerfuglelarver

Frøpupup i Sverige

Også i Sverige er de blevet grebet af glæden ved egne frø, og frøpupup er blevet helt hipt derovre; takket være Danskerne.

modne figner er søde og lækre

Indsamling af figensorter fra danske haver

Blomstergården indsamler stiklinger af gamle figentræer og -buske, som har overlevet i minimum 25–30 år og har båret moden frugt i flere år.

Indsamling af gamle sorter af kræger og vildblommer

De gamle rodægte kræger og vildblommer er ved at forsvinde, og derfor er det vigtigt at få dem bevaret dem, deres gener og historie for eftertiden.

BLIV MEDLEM

Havenyt.dk drives af Praktisk Økologi. Bliv medlem og få inspiration til at leve økologisk i hverdagen og dyrke din have på en bæredygtig måde.

Læggekartofler

Sundere læggekartofler i 2012

Kontrolresultaterne for læggekartofler er kommet og viser, at læggekartofler til salg i foråret 2012 vil være at bedre kvalitet end året før.

Havenyt.dk fejrer 5 års fødselsdag

På 5 år er Havenyt.dk blevet de danske haveejeres foretrukne netsted. Det er lidt en askepothistorie – for det drives af en lille medlemsforening.

Plantesalg

Botanisk Haves butik flytter lokalitet

Botanisk Haves butik har været en næsten hemmelig butik gemt i det ene hjørne af Botanisk Have, men nu flytter den til indgangen ved Nørreport.

Kartofler der kan høstes flere gange

Et helt nyt pottesystem gør det muligt at høste kartofler ad flere gange, efterhånden som kartoflerne bliver store.

Nye kartofler 2007

Spiser du allerede nye kartofler fra haven her i maj måned? Fortæl os om din metode, så alle vi andre måske kan komme efter det til næste år.

Danmarks største hvidløg 2009

Her kan du se, hvor store hvidløg, vi dyrker i de danske haver. Hvor stor mon det største dyrkede hvidløg bliver i 2009? Har du et endnu større?

Vinderne af hvidløgkonkurrencen 2009

Vinderne af hvidløgskonkurrencen er fundet, og der var kamp til stregen om tredjepladsen.

Visnende buksbomhække

Sofiero park ramt af buksbomkvistdød

Den aggressive svampesygdom buksbomkvistdød har angrebet hække og figurklippede buske i Sofiero Park, hvor man nu er i gang med at udbedre skaderne.

Her er du: Forsiden > Inspiration > Nyheder

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider