Havenyt.dk fejrer 5 års fødselsdag

Af Karna Maj, tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

Vintergækker

Fødselsdagsbuketten må ubetinget blive vintergækker. Foto: karna Maj

Den 1. marts 2007 kan vi på Havenyt.dk fejre 5 års fødselsdag og ikke mindst, at vi i løbet af den tid er blevet de danske haveejeres foretrukne netsted.

Det er lidt af en askepothistorie. Siden drives af en lille forening med få ressourcer, men alligevel forventer vi i 2007 at få 1 mio. besøg.

Mange informationer på et fagligt højt niveau

Havenyt.dk blev lanceret den 1. marts 2002, og mange haveejere har siden hentet viden og inspiration til at dyrke deres have miljøvenligt her på vores netsted. Vore besøgende kan i dag læse tusindvis af artikler, tips og svar på spørgsmål. Det har været meget vigtigt for os, at alle informationer er på et fagligt højt niveau. Vi har også et velbesøgt forum, hvor haveejere giver hinanden gode råd og tips.

Netværk og frivillige

Havenyt.dk drives af Landsforeningen Praktisk Økologi, som også udgiver Praktisk Økologi – et tidsskrift med fokus på økologisk havebrug og levevis. I foreningen havde vi mange års erfaring med at formidle havebrug, og vores blads daværende redaktør Karna Maj var ikke kun nyuddannet medieøkonom, men havde også 30 års erfaring med at dyrke økologisk have. En bevilling fra Den Grønne Fond i 2001 gav mulighed for at få udviklet og programmeret siden, så den hos brugerne får topkarakter for overskuelighed og brugervenlighed. Men det helt afgørende er, at vi i foreningen har et netværk af forfattere, som hele vejen igennem har haft lyst til – på frivillig basis – at skabe Danmarks bedste netsted for haveejere, et site hvor fagligheden er i top.

Nul markedsføring, men 1 mio. unikke besøg

Markedsføring er der ikke ofret mange kroner på i de 5 år netstedet har eksisteret. Det har vi nemlig aldrig haft penge til. Foreningens netværk spiller igen en vigtig rolle, da mange finder siden via links og omtale på andre netsteder og i de trykte medier. De fleste finder dog Havenyt.dk første gang, når de søger på et konkret emne med have i f.eks. Google. Besøgstallet er stille og roligt vokset. I 2006 var der 825.000 besøg og 3.5 mio. viste sider. I 2007 forventer man i foreningen, at man runder 1 million besøg.

Tips til det aktuelle havearbejde

Havenyt.dk drives fortsat først og fremmest med arbejde fra en lang række frivillige forfattere og eksperter. I 2006 ansatte foreningen dog Karna Maj som redaktør på Havenyt.dk, og hun skal stå for den fortsatte udbygning med faglige artikler og sørge for, at der året rundt er opdaterede informationer om det aktuelle havearbejde. I nyhedsbrevet, som vi udsender hver uge, kan man læse om ugens aktuelle havearbejder. I 2007 kan man følge havearbejdet i en århusiansk villahave hos en ung og helt nybagt haveejer, der dog har en uddannelse som gartner.

De gode haveprodukter

En meget populær kategori på Havenyt.dk er Forhandlerguiden – her har vi valgt, at der kun er annoncer for haverelaterede produkter og ingen blinkende reklamerspots. Til gengæld har vi gjort meget ud af at give mindre netbutikker med mere specielle produkter mulighed for at annoncere. De gør vi bl.a. ved at holde prisen for annoncering nede. Annoncerne er ikke kun annoncer, vi anser dem for at være en vigtig del af det redaktionelle indholdet.

Et fødselsdagsønske

Vi vil gerne have, at endnu flere haveejere finder vej til Havenyt.dk. Vores fødselsdagsønske er derfor, at vore brugere anbefaler os til venner og bekendte. Det gør man let ved at bruge Tip en ven funktionen nederst på alle sider. Det er en god ide at invitere ind ad »fordøren« – så brug funktionen nederst på forsiden af Havenyt.dk

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Her er du: Forsiden > Inspiration > Nyheder > Havenyt.dk fejrer 5 års fødselsdag

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider