En hylde til græskarranker

Af Mads Boserup Lauritsen, arkitekt, TagTomat

Har du lyst til at dyrke græskar, eller andre arealkrævende planter, men ikke lige har pladsen på jorden eller i taghaven, kan du gøre som et par beboere på Nørrebro. De har på kanten af deres lille taghave bygget en »Græskarhylde« af ubehandlede forskallingsbrædder, hvor græskar mm. vokser lystigt.

Græskarhylde bygges

Græskarhylde bygges den 9. juli – græskarplanterne er ved at mangle plads til at brede sig på. Foto: Mads Boserup Lauritsen

Selve taghaven er en del af projektet TagTomat.dk, hvor beboerne dyrker grønt og blomster i hjemmelavede kapillærkasser på taget af deres skraldeskur.

De hjemmelavede kapillærkasser er lavet af standard murerbajler, en flamingokasse og to sodavandsflasker. I år bliver de foret med fødevaregodkendte plastposer, så der ikke opstår kontakt mellem vand og murerbalje.

Taghaven set ovenfra i juli, hvor græskarhylden er under bygning. Foto: Mads Boserup Lauritsen

Det tog de tre fingernemme herre en hyggelig sommeraften at bygge Græskarhylden, og der er i alt brugt cirka 60 løbende meter brædder.

Græskarhylder giver en ny dimension til skraldeskuret, og bliver i efterårsmånederne brugt til at sætte udskårne græskar ud som børnene har lavet.

Sæsonen er ved at være slut, men hylden bruges til børnenes Halloweengræskar. Foto: Mads Boserup Lauritsen

Læs mere om græskarhylden

Læs mere om TagTomat.dk

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Her er du: Forsiden > Inspiration > Taghaver, grønne tage og altaner > En hylde til græskarranker

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider