Træspinat

Af Anemette Olesen, forfatter og foredragsholder, Skarresøhus

Træspinat, Chenopodium giganteum, er en imponerende plante, som på bare en sommer kan blive meterhøj – ikke mindst den høje træspinat, Chenopodium giganteum ‘Magentaspreen’

Træspinat

De unge træspinatplanter er meget fine med de rosa og grønne blade. Den rosa farve forsvinder, når planten ældes. Foto: Karna Maj

Frø af træspinat minder om quinoafrø og sås i 2cm dybe riller i maj. Efter få dage spirer frøene, og snart udvikles en spinatplante med rosa og grønne blade. De unge planter kan anbefales rå i salat. Træspinat vil helst gro i fuld sol i en fugtig jord. Den vil trives fint i en almindelig jord, der ikke er særlig gødet, og i løbet af sommeren får den vokseværk og kan blive mere end 1,5 meter høj. De rosa farver i bladene forsvinder da, og bladene bliver mørkegrønne.

Som køkkenurt bør man så frø med 2 ugers mellemrum og foretrække de unge planter til spisebrug. Træspinat indeholder både saponiner og oxalsyre og bør derfor koges grundigt, hvis ældre blade skal indgå i kosten.

Træspinat er værd at prøve. Når efteråret kommer, og den står med klaser af modne frø, kan man føle sig som en succesfuld gartner. Tænk, at der af et lille bitte frø kan komme så stor en plante på bare en sommer.

Kommentarer

Der er 2 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…

Forhandlerguide

Hvidløg og Vin

Øko sættehvidløg, 5 efterårssorter

Solsikken

Alt til den økologiske have

Gartneri Toftegaard

Øko planter til den spiselige have

Økologiens Have

Frø og udplantningsplanter, samt have

Bjarne’s frø og planter

Alt fra hele verden

The Plant Explorer

Kæmpe udvalg af græskar- og bønnefrø.

Naturplanteskolen

Flerårige spiselige planter til haven

Frøsnapperen

Frø til de mest smagfulde grøntsager

Her er du: Forsiden > Køkkenhaven > Grønsager > Salat og bladgrøntsager > Træspinat

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider