Spørg eksperterne

Hvilken type græs til græsarmeringssten?

Jeg har en lille P-plads med græsarmeringssten. Desværre er græsset aldrig vokset op. Jeg ved ikke, hvilken type græs, der har været sået. Men hvilken type græsblanding skal jeg gå efter? Bilen holder ret ofte på pladsen, der, når bilen ikke holder der, får eftermiddagssol.

Og er der nogle foranstaltninger, jeg skal gøre mig, inden jeg sår? Den nuværende jord i armeringsstenene er ret gruset.

Med venlig hilsen
Marie, marts 2014

Svar

Problemet med de såkaldte græsarmeringstyper er, at de kun duer, hvis man ikke bruger armeringen til at køre på. De passer til brandveje og private veje op til sommerhuse, hvor man kun kommer få gange om året, men ikke til indkørsler og p-pladser. På de steder bliver græsset slidt væk – uanset hvilken græstype, man bruger.

Da der spørges ud fra konkrete forhold, kan det anbefales at bruge græssorten rødsvingel, som er tørketålende og hårdfør. Den grusede jord er god i armeringsstenene, men det vil være klogt at lægge en topdressing på ca. 2 cm tykkelse ud oven på gruset. Der kan bruges egen kompost eller en blanding af lige dele champost og filtergrus. Husk at vande dette tynde lag jord god igennem 48 timer før såningen! Og vent med at så græsfrøene, til jorden er lun sidst i april til først i maj.

Med venlig hilsen
Sten Porse
Pensioneret faglærer, myrica.dk

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Grønne Grunde

Dine Havedrømme bliver til virkelighed.

Robinie.dk – SkovTrup

SkovTrup – Miljørigtigt Træ til haven

Land Højbede

Land Højbede og Plantekasser

Havearkitekt Lene Palmer

Havedesign i København og på Sjælland

BIOBYG– lidt mere levende

Sansekassen-Fordybelse og leg.

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Anlæg > Hvilken type græs til græsarmeringssten?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider