Spørg eksperterne

Kan vi beskære og derpå flytte et stort hjertetræ?

Vi har fået tilbudt et hjertetræ, Cercidiphyllum japonicum, af nogle bekendte, som synes, det er blevet for stort til deres have. Træet er i øjeblikket 4–5 m højt, og hvis vi skal kunne transportere det – og samtidig ikke synes, at det er for stort i vores have allerede fra starten, bliver vi nødt til at klippe det ned til ca. 3 m i højden.

Kan det tåle en sådan beskæring? Og er det overhovedet muligt at grave sådan et træ op og genplante det med held? Jeg går ud fra, at det vil være nødvendigt at skære en del rødder over, for at kunne flytte træet.

Vi har fornylig købt et 3 m højt hjertetræ på en planteskole, men det var dyrket i en stor spand, således at det kunne flyttes, uden at der skulle skæres i rodnettet.

Med venlig hilsen
Jens Fink-Jensen, november 2007

Svar

En flytning under de beskrevne vilkår bliver en meget tvivlsom affære. Det skulle såmænd ikke undre mig, om planten alligevel overlever, og da den jo i virkeligheden er en busk (mange stammer fra grunden), så skades det samlede billede af planten heller ikke vedvarende, – men den bliver nu ret træls at se på i mange år fremover.

Se i øvrigt disse artikler om flytning af store træer:

Med venlig hilsen
Sten Porse
Pensioneret faglærer, myrica.dk

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Rhododendron-Haven

Specialplanteskole og park

Primabolig

Topkapning og beskæring af store træer

Spiroggro

Frø og stiklinger af træer og buske

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Buske og træer > Beskæring > Kan vi beskære og derpå flytte et stort hjertetræ?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider