Vi har lige spist en frugt, der ser ud som en blanding af et æble og en pære og en kvæde. Den var sprød, som en umoden pære, men den var moden og meget saftig. Smagen var sød, lidt krydret og sart. Skallen var meget tynd og sart lyssegul og den var pakket ind i noget net. Hvad er det vi har spist? Vi vil gerne spise det igen og derfor vide hvad det hedder?
Med venlig hilsen
Marie Meedom, november 2002
Jeg gætter på at det var en japansk Nashi-pære I spiste. Nashi-pærer er meget sprøde og saftige, når man bider i dem, og ligner netop en blanding af pære og kvæde.
Nashi kan godt dyrkes i Danmark, men de er varmekrævende både vinter og sommer. Ved tidlig blomstring er der risiko for at frugtanlæggene ødelægges. Der kræves en lang varm sommer for at de modner, og der er også risiko for frostskader om vinteren. Men prøv alligevel at finde et lunt og solrigt sted i haven til et Nashi-træ.
Planterne er sunde, flotte og rustresistente træer. Blomstringen er utrolig smuk. Planten er tæt beslægtet med vores hjemlige pæresorter, og kan krydses med disse og bestøves af disse. Plant altid et pæretræ til at bestøve dit Nashi-træ. Det er til at finde Nashi i planteskolerne, men de skal ofte bestilles hjem.
Med venlig hilsen
Jens Michael Gundersen
Vinbonde og forfatter, Hideaway
Søg i forhandlerguiden:
Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug
Gamle sorter af frugttræer på vildstamme
Udlejning af mosteri
Gamle danske sorter
Flerårige spiselige planter til haven
Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Frugt og bær > Pærer > Kan Nashi-pærer dyrkes i Danmark?
Kommentarer
Der er 8 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…