Jeg kan ikke rigtigt finde ud af, hvor ligheder hører op og særpræg starter ved portulak og vinterportulak.
Portulak skulle dog være i famile, men det er vist nok kun sommerudgaven det drejer sig om, når den fremhæves for sit høje indhold af omega 3. Er det korrekt, at vinterudgaven ikke er noget specielt på det område?
Jeg håber, at I har tid til at udrede trådene. Selv skal jeg have udvidet mit krydderurtebed.
Med venlig hilsen
Kaare Rasmussen, januar 2013
Den dyrkningsmæssige store forskel er at den ene tåler frost, den anden ikke.
Det er to forskellige arter, men de tilhører begge Portulakfamilien:
Vinterportulak sås sidst på sommeren, spirer frem og overvintrer uden problemer for at vokse til en god størrelse, inden den går i blomst i maj måned. I foråret kan man høste blade med et højt indhold af vitaminer, og det er vigtigt i det tidlige forår.
Sommerportulak kan sås fra foråret og hen over sommeren. Den ødelægges af frosten. Sommerportulak er meget rig på c-vitamin og omega-3 fedtsyrer
Du kan læse mere om de to arter i disse tre artikler:
Vinterportulak – mere end en køkkenurt
Med venlig hilsen
Karna Maj
Tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave
Søg i forhandlerguiden:
SÆTTEHVIDLØG, spisehvidløg og biovine
Økologisk besøgshave
Flerårige spiselige planter til haven
Land Højbede og Plantekasser
Anderledes øko grøntsager
Alt til den økologiske have
Grøntsags- & blomsterfrø til køkkenhaven
Lægebaldrian,duftende,selvsående
Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug
Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Køkkenhaven > Hvilken forskel er der på vinter- og sommerportulak?
Kommentarer
Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…