Spørg eksperterne

Hvilke forhold gør at perlehyacint sætter blade om efteråret?

Mine perlehyacinter i bedet i haven er de seneste år begyndt at spire med de lange blade allerede om efteråret. Sådan står de helt frem til det tidlige forår, hvor blomsterstænglen også kommer. Har I en forklaring på, hvorfor bladene kommer allerede til efteråret. Sådan var det ikke før i tiden i samme blomsterbed og samme perlehyacinter.

Med venlig hilsen
Ilse Funch, juni 2013

Svar

Jeg har ikke kunnet finde nogen forklaring på, hvornår perlehyacint sætter blade i efteråret, og hvornår den ikke gør. Men det ser ud til, at den som oftest sætter blade allerede i efteråret, og de overvintrer som regel fint grønne, men kan skades lidt af vinteren.

Jeg har perlehyacinter både i egen have og i et bed, jeg passer ved vores bådelaug, og begge steder sætter de blade om efteråret, selv om både jordbund og klima er ret forskelligt.

Du må forsøge at genkalde dig, hvilke forhold, du har ændret. Umiddelbart tænker jeg, at løgene måske først sætter blade om efteråret, når de har nået en vis størrelse. Perlehyacint danner ikke aflæggerløg som de fleste andre løgblomster. De kan kun formeres kun via frø.

Med venlig hilsen
Karna Maj
Tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Forhandlerguide

Staudemarken

Stauder i potter.

Solsikken

Alt til den økologiske have

Blomstergården

Duftende Georgin hentet hjem fra Canada.

Havearkitekt Lene Palmer

Havedesign i København og på Sjælland

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Prydhaven > Løg og knolde > Hvilke forhold gør at perlehyacint sætter blade om efteråret?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider