Spørg eksperterne

Kan jeg overvintre dahlia knolde plantet i potter?

Jeg har ikke mulighed for at lade mine Dahlia knolde blive opbevaret ved kun 5- 10 grader. Er det muligt at komme dem i potter med jord og lade dem leve der, indtil foråret?

Mit problem er »opstået« da jeg i sensommeren fik købt diverse Dahlia på nettet, men det var for sent at plante dem ud i haven. Jeg havde derfor lagt dem i en kasse i min kælder (i deres indpakning, så de ikke fik lys). Da jeg noget tid efter tjekkede til dem, så jeg til min store overraskelse, at de var begyndt at lave nye skud. På nettet kunne jeg så læse mig til, at jeg havde opbevaret dem ved en for høj temperatur.

Håber I kan hjælpe mig?

Med venlig hilsen
Maria Andersen, oktober 2015

Svar

Som jeg forstår spørgsmålet, er det kun de nye knolde, der ikke har været plantet ud, spørgsmålet gælder. Jeg vil derfor anbefale følgende:

Du kan godt plante dine små nyindkøbte knolde i nogle potter og holde dem i gang vinteren over. Du skal anbringe potterne i det køligste rum, du har, og kun vande sparsomt – jorden må kun lige være fugtig. Det er nemt at overvande om vinteren. Når spirerne begynder at titte op over jorden, har de
behov for lys, og det bliver nok dit største problem. Hvis der kommer nogle lange tynde skud bliver du nødt til at knibe dem tilbage over det første bladpar og give dem noget ekstra lys. Fra slutningen af februar er daglængden ved at være lang nok til, at de kan undvære ekstra lystilskud, blot de står tæt på et vindue.

Vi har med held flere gange gemt knolde fra det ene år til det andet, uden de har været plantet ud. Vi plejer at drysse lidt pottemuld over den kasse, de ligger i, og holde jorden moderat fugtig og lade dem stå sammen med de knolde, der er er taget op i haven om efteråret, ved en temperatur på 5–6 grader.

Med venlig hilsen
Villy Mougaard
Planteskoleejer, Blomstergården

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Havearkitekt Lene Palmer

Havedesign i København og på Sjælland

Blomstergården

Duftende Georgin hentet hjem fra Canada.

Staudemarken

Stauder i potter.

Solsikken

Alt til den økologiske have

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Prydhaven > Løg og knolde > Kan jeg overvintre dahlia knolde plantet i potter?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider