Tips og ideer

Kompostbeholder flettet af bambus

Har man som jeg en stor bambus, der skal beskæres jævnligt, finder man ud af at udnytte de lange kæppe.

Tidligere har jeg brugt dem som flethegn til at erstatte et hegn, der faldt sammen under orkanen i 2000. I år havde jeg så lyst til at lave flere kompostrum end det ene permanente, jeg har. Nu har jeg flettet sider og skillerum, så jeg ialt har 4 rum i forlængelse af hinanden under æbletræet. Der er til både grenkompost, rester fra forsommerens komposttømning m.m.

Hver side af hver beholder er flettet for sig, så f.eks forsiden let kan fjernes ved tømning. Jeg udsøger 3 tykke stænger, der stikkes ned i jorden lodret. Tyndere kæppe flettes så ud og ind mellem dem, hver kæp vendes modsat den forrige. De presses godt ned, så det ikke bliver for åbent.

Det er ikke sikkert, at de vil holde mere end et år, ihvertfald ikke skillerummene, for de komposterer jo også, men bagvæg og ydersider kan nok holde et par år. Det kræver en del bambusstænger og det er bedst at tage de friske i foråret før de sætter blade, men de gamle kan naturligvis også bruges, da skal »grene« blot klippes af.

Det ser ganske godt ud, koster intet, er miljøvenligt, kan forandres efter behov, gøres højere efter behov. Min nabo i kolonihaven har taget ideen til sig og laver nu også bambus flethegn, så måske kan flere bruge ideen.

– Clara Andersen

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Land Højbede

Land Højbede og Plantekasser

Robinie.dk – SkovTrup

Byg dit Højbed med eg eller robinietræ

Havearkitekt Lene Palmer

Havedesign i København og på Sjælland

Her er du: Forsiden > Tips og ideer > Anlæg > Kompostbeholder flettet af bambus

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider