Når man vasker kartofler og andre rodfrugter, bruger man meget vand, selv om det ikke er under rindende vand. Samtidig skyller man sin gode havejord ud i kloaksystemet.
I stedet for kan man bruge én spand vand mange gange. Jorden bundfældes og vandet bliver klart igen efter hver skylning. Men for ikke de følgende gange at pladre bundfaldet op, skal man have en indsats, som passer ned i spanden, så man kan skylle uden at røre bunden. Det kan være en sigte, en gammel salatslynge, der holdes oppe med en pind ind gennem håndtagene, eller en plastikkurv. Det er hurtigere at få jorden af, hvis man lægger rodfrugter og kartofler lidt i blød først.
Med jævne mellemrum skifter man vandet, som hældes ud i køkkenhaven, så jorden kommer tilbage.
– Karna Maj
Søg i forhandlerguiden:
Økologisk besøgshave
Grøntsags- & blomsterfrø til køkkenhaven
Brug eventyrlige Blomstersalater
Hvidløg tager kampen op med slidgigt.
Det usynlig hegn mod uønskede dyr.
Se Danmarks største frø udvalg
Mange snapseplanter til haven.
Dyrkningskurser, smagninger m.m
Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug
Alt til den økologiske have
Her er du: Forsiden > Tips og ideer > Køkkenhaven > Spar vand ved vask af rodfrugter
Kommentarer
Der er 1 kommentar til denne tekst. Læs kommentarer…