Tips og ideer

Kunststop hul i bionet

Gulerødderne spirer i lange fine rækker, så bionettet skal hurtigt over rækkerne, inden planterne bliver så store, at gulerodsfluerne kommer på besøg.

Bionet

Bionet over bedet med vintergulerødder. Foto: Karna Maj

Men ak, efter at have sat vækstbuer op og fået bionettet lagt ud over, så opdager jeg et hul på størrelse med en tokrone. Jeg har jo ikke meget lyst til at kassere bionettet, da der er for små 200 kr i stykket, og selv om det er 3–4 år gammelt, så skulle der være lige så mange års holdbarbed tilbage.

Bionet

Av for søren, der var et hul. Gad vide, hvad der har lavet det. Foto: Karna Maj

Jeg er holdt op med at stoppe strømper, bortset fra de hjemmestrikkede tykke uldsokker til vinterstøvlerne, da det med nutidens strømpepriser ikke er umagen værd. Men jeg kan stoppe et hul. Så der bliver fundet en god lang stoppenål frem og jeg hiver et par nylontråde ud af nettet i enden, hvor det er klippet over. Og så er det bare med at gå igang.

Bionet

Det er vigtigt at vende forskellige steder og ikke stramme tråden for meget, da man ellers laver nye huller. Foto: Karna Maj

Bionet

Så må der være nok tråde vandret over hullet. Foto: Karna Maj

Bionet

Så er der også tråde den anden vej – og nogle stykke diagonalt for at lukke de sidste huller. Foto: Karna Maj

Resultatet kan nok ikke betegnes som kunststopning, men effekten er i orden – der er ingen adgang for gulerodsfluer. Til min undskyldning må tjene, at det er svært at stå bøjet ind over en tunnel og lave kunststopning – med et kamera om halsen, så der også kan tages billeder. Det tog ca. 15 minutter fra stoppenålen blev hentet til den var lagt på plads igen – så timelønnen er god, især da skatteministeren ikke skal have sin bid af kagen.

– Karna Maj

Kommentarer

Der er 2 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Arresø Pil

Værktøj til pil, kurveflet og hegn.

Her er du: Forsiden > Tips og ideer > Redskaber > Kunststop hul i bionet

Søg:

St√łt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider