Tips og ideer

Væk med ukrudtet – uden at luge

Et stort stykke af vores køkkenhave, ca. 50 m², var så fyldt med alverdens ukrudt, at vi var ved at overgive det til græsplæne.

I stedet udtænkte vi en plan, hvor vi forhåbentlig slipper af med en stor del af ukrudtet uden at luge.

Da det første ukrudt dukkede op i foråret, lånte vi en fræser og kørte stykket igennem flere gange. Så snart fræseren var slukket, lagde vi sort plastic over hele stykket. Den skal ligge indtil næste forår.

Det er imidlertid ikke noget kønt syn med sort plastic i køkkenhaven. Vi såede derfor græskar i potter og ved udplantningen prikkede vi hul i plastikken, lige nøjagtig så stort, at vi kunne få rod og stængel ned igennem.

Kort tid efter dækkede de ca. ti græskarplanterne fuldstændig plastikken. Samtidig holdt græskarrene plastikken nede på jorden. Og sikke en høst vi har haft, vi har leveret græskar til nær og fjern, og i år har ungerne lavet græskarhoveder i stedet for roelygter.

Næste led i planen starter til foråret, da fjerner vi plastikken og lægger kartofler i hele stykket. Vi vil lægge Nicola, fordi den får en stor top, der dækker jorden godt, og den er desuden god til at gemme. Vi vil desuden hyppe kartoflerne meget.

Når vi når foråret håber vi på at vende tilbage til vores normale køkkenhave, med den fine jord og en overkommelig mængde ukrudt.

– Lise Ravnkilde

Plastdække

Sort plastic camoufleret af frodige græskarplanter. Foto: Lise Ravnkilde

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Forhandlerguide

Ukrudtshajen

Rullerenser – hjulhakke – såmaskiner

ECOstyle A/S

Effektiv ukrudtsmiddel, hurtigt nedbrudt

Her er du: Forsiden > Tips og ideer > Ukrudt > Væk med ukrudtet – uden at luge

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider