ret rundt i haven

Broccolihøst i januar

Af Karna Maj, torsdag, 6. januar 2005

Broccoli

Plukket 6. januar: En lækker lille håndfuld hoveder. De smager meget bedre end dem, man kan købe. Foto: Karna Maj

Den 14. november troede jeg, at jeg tog de sidste billeder af broccoliskud, da jeg høstede alle de skud, der var på det tidspunkt.

I starten af december skrev jeg en artikel til tidsskiftet Praktisk Økologis januarnummer netop om, hvordan man dyrke broccoli med succes ved at så og plante, så man får en lang høstsæson i efteråret. Jeg kunne på det tidspunkt godt se, at der var nogle små nye skud på vej, og havde et håb om at planterne måske kunne overleve en mild vinter og give nye skud i foråret. Men jeg regnede med, at sne og frost ville sætter en stopper for udviklingen af flere hoveder.

Men selv om vi har haft både sne og frost, så har jeg i dag den 6. januar plukket to håndfulde af små broccolihoveder, og de smager rigtig godt. Lige nok til at lave en lækker salat med.

Broccoli

Planten ser godt brugt ud, men den har også givet mange broccoliskud siden starten af august. Foto: Karna Maj

Der er flere små skud at se, så hvis den milde vinter fortsætter, kan jeg jo håbe på flere skud. Måske overlever planterne og sætter mange skud til foråret. Nogle af planterne ser dog efterhånden godt brugte ud, men de har også givet både et hovedskud og mange ekstra sideskud.

Hvis man sammenligner planten ovenfor og nedenfor, kan man se, at den ene klarer vinteren bedre end den anden. Og tro mig, jeg ærger mig gul og grøn over, at jeg ikke kan huske hvilken sort, det er. Jeg har simpelthen ikke fået det skrevet ned.

Broccoli

Denne sort klarer indtil videre vinteren godt. På stilken på det store skud, er der et nyt nipsenålhoved stort skud på vej. Foto: Karna Maj

Et andet sted i haven har jeg sorten ‘Red Spear’ fra Jollity Farm, som først skal give broccoli i foråret. Planterne ser indtil videre rigtig robuste ud. Men herom senere, hvis de overlever vinteren. Foreløbig er der i hvert fald ikke problemer.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Her er du: Forsiden > Året rundt i haven > Karnas have > 2005 > Januar > Broccolihøst i januar

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider