Jagtedderkoppen

Af Sten Porse, pensioneret faglærer, myrica.dk

Jagtedderkopperne er store, langbenede edderkopper, der fanger deres bytte ved at overfalde det i spring. De laver intet fangstnet og bruger mest deres spindekirtler til at lave et net på bagkroppen, hvor hunnen bærer sine æg og siden de små unger. Det er forholdsvis slanke dyr, som man sjældent ser, da de trives bedst i skygge og høj urtevegetation.

Edderkopper er ufarlige

Jagtedderkopperne er specialister, der bevæger sig livligt omkring tæt ved jorden, hvor der er fugtigt nok (de fleste edderkopper er afhængige af høj luftfugtighed). De foretrækker bytte, som selv bevæger sig hurtigt: Fluer, myg, cikader, tæger og sommerfugle.

Haveejeren har stor nytte af både denne og andre edderkop-arter. Det er synd og skam, at mange mennesker systematisk slå disse dyr ihjel, fordi de er bange for dem. Ingen dansk edderkop er farlig for os, og kun to arter kan bide, så det gør ondt: Husedderkoppen (den langbenede på badeværelset) og vandedderkoppen.

Beskyt levestederne

Lær at sætte pris på disse effektive jægere. Beskyt deres levesteder og lad dem have bede og hjørner med høj, frodig vegetation. Hvis de skal hjælpe til i urtehaven, skal grønsagerne vokser så tæt, at de skygger jorden helt – men det er der vel allerede god grund til, fordi man vil undgå ukrudt?

Kommentarer

Der er 3 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Borregaard BioPlant

Nyttedyr til drivhuset og haven.

Solsikken

Alt til den økologiske have

Ormeposten

Bestil kompostorme fragtfrit

Spiroggro

Frø til gavn for insekter

Rosenbud

Utøj hos høns,Biologisk bekæmpelse.

Revira – det usynlige hegn

Revira-Det usynlige hegn.

Her er du: Forsiden > Dyrkningsmetoder > Skade- og nyttedyr > Jagtedderkoppen

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider