Cottagehave buket

Af Renate Rosenmeier, blomsterbinder, Renate Rosenmeier

Det var lidt svært at finde det danske ord for netop denne buket type, så jeg valgte det engelske ord, som beskriver bukettens udseende ret præcis. Nemlig et vildt udseende med både spiselige, duftende og romantiske blomster. Fantasien og udvalget sætter ingen grænser: så snup saksen og gå ud og klip.

Haven og naturen byder på et overflod af blomster lige nu, og det er en fornøjelse at gå på opdagelse med øjnene og ikke mindst med næsen. Det dufter fantastisk, speciel om morgenen og om aftenen, hvor det også er det allerbedste tidspunkt at klippe blomster til buketter på. Stil blomsterne hurtigt i vand et køligt sted og lad dem vænne sig til de »nye omgivelser« en halv times tid.

Cottagebuket

En lidt vild og romantisk cottagebuket. Foto: Sarah Rosenmeier

Til min buket har jeg brugt:

Klematisrankerne bruge som buketholder lagt ud over trækassen og vandskålen. Foto: Sarah Rosenmeier

En trækasse, en skål med vand, en saks.

Tørre klematisranker (eller andre ranker), jordbærblomster, purløgblomster, løvstikkeblade, skvalderkålblomster, akelejefrøstande, lodden løvefod, blåkant, iris, vilde roser, vortemælk og storkenæb.

Sådan laver du buketten:

Form klematisrankerne til en løs kugle, som lægges over vandskålen i trækassen. Denne »buketholder« hjælper dig med at holde blomsterne på plads i vandskålen og trækassen. Du kan nu nemt stikke alle blomsterstænglerne ind fra alle sider mellem klematisrankerne, – men hold øje med at stilkene kommer helt ned i vandskålen. Du kan fjerne de nederste blade fra stilkene, så er det nemmere at stikke dem mellem klematisrankerne.

cottagebuket er færdig

Den færdige buket. Foto: Sarah Rosenmeier

Salvie purløg

Detaljerrigdom – der er blomster af spiselige planter i buketten, bl.a. salvie, purløg og jordbær. Foto: Sarah Rosenmeier

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Her er du: Forsiden > Inspiration > Blomster og dekorationer > Cottagehave buket

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider