Bøger om blomsterbinding

Af Karna Maj, tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

Nedenfor kan du se en lang række bøger om blomsterbinding. Her kan du finde gode råd og vejledning i at binde en flot buket eller lave en spændende blomsterdekoration. Mange bøger har trin for trin vejledning i at binde buketter og lave arrangementer af årstidens blomster. I mange af bøgerne er der også dyrkningsanvisninger for blomster, som egner sig til at plukke ind.

Bøgerne er ordnet efter udgivelsestidspunkt – den nyeste kommer først.

Engen, haven og blomsten

Af Margit Engen

En flot bog om at binde årstidens buketter er Engen, haven og blomsten, hvor blomsterbinderen Margit Engen binder flotte og kreative buketter af blomster fra egen have og i naturen. I vinterhalvåret suppleres med købte blomster, f.eks. roser til jul. I efterårets buketter og dekorationer er hun bl.a. facineret af de grønne kogler på cypres, el og hønseben. Bogen bæres igennem af de flotte fotos, som er taget af fotograf Peter Bilde Fogh.

Margit Engen: Engen, haven og blomsten. Forlaget Klematis 2011. 160 sider. Stort format. 300 kr.

En duft af roser – dekorationer og dyrkning

Else-Marie Andersen og Claus Dalby (fotos)

Hvis man holder meget af roser og at lave smukke buketter og dekorationer med dem – eller mangler inspiration, så bør man se nærmere på En duft af roser – dekorationer og dyrkning, som er udkommet på forlaget Klematis, skrevet af Else-Marie Andersen. Det er en stor og flot bog, hvor hvert opslag viser en dekoration og med en tekst, som fortæller lidt om de brugte blomster, bl.a. hvilke rosensorter, der er brugt.

Else-Marie Andersen:En duft af roser – dekorationer og dyrkning. Klematis. 2008. 144 sider. Stort format. 348 kr.

Blomster fra haven – dyrkning til buketter og dekoration

Af Claus Dalby og Hanne Plough

I bogen Blomster i haven er der rigtig mange flotte buketter og blomsterdekorationer sammensat af Hanne Ploug med blomster fra Claus Dalbys Have. Som titlen siger er bogen både om at dyrke planterne og at binde dem sammen til flotte årstidsbuketter og -dekorationer. En virkelig inspirerende bog.

Claus Dalby har fotograferet de smukke dekorationer og buketter, og når man holder af blomster, kan man næsten ikke blive træt af at se på de flotte makrobilleder af blomster og -sammensætninger.

Claus Dalby og Hanne Plough: Blomster fra haven – dyrkning til buketter og dekoration. Klematis. 2008. 144 sider. Stort format. 298 kr.

Blomster og buketter

Af Isabella Smith

Isabella Smith har skrevet en dejlig bog om at dyrke, høste og binde smukke blomsterbuketter fra det tidlige forår og til efterår. Der er til de enkelte buketter en liste over, hvilke blomster, der skal bruges – helt ned i detaljen med sortsnavn. Desuden er der i billedserier vist, hvordan man binder forskellige slags buketter.

Buketterne er bundet af blomsterdekoratør Julie Choniwitsch. De mange smukke fotos af blomsterbuketter m.m. er taget af Niels Jensen.

Isabella Smith: Blomster og buketter. Så, dyrk, høst og bind selv de skønneste buketter fra forår til efterår. Politikens Forlag. 2008. 220 sider. Stort format. 299 kr.

Flowerpower hele året

Af Kira Brandt

Kira Brandt: Flowerpower hele året.aspx). Forlaget Olivia. 2008. 114 sider. 199 kr.

Blomster i vaser, skåle, krukker og kurve

Hanne Ploug og Erik Bering

Hvis man gerne vil bruge havens blomster i kreative dekorationer, så er det en god ide at finde inspiration i Blomster i vaser, skåle, krukker og kurve, som er skrevet af Hanne Ploug og Erik Bering. Det gode ved bogen er, at den følger året, og at de mange dekorationer er lavet af blomster, der blomstrer samtidig, og som findes i mange haver. På hvert opslag vises en dekoration med flere meget flotte fotos, hvoraf nogle viser detaljer i dekorationen. Der er desuden en liste over materialer. Der er både de helt store overvældende blomsterdekorationer og de helt enkle små dekorationer som f.eks. med fyrfadslys i æggeskaller sat ned i vedbend og forårslyng med hvide blomster. Bogen kan også bruges til at finde gode arter til et snitbed. Til dekorationerne bruges ud over havens blomster også vilde blomster, grene og frøstande af mange af havens blomster.

Hanne Ploug og Erik Bering: Blomster i vaser, skåle, krukker og kurve. Klematis. 2008. 144 sider. Stort format. 298 kr.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Rosenbud

Bøger om hønsehold.

Naturplanteskolen

Køb bogen Fantasilater

Landsforeningen Praktisk Økologi

Læs boganmeldelser i Praktisk Økologi

Urteskolen.com

Bøger om ingefær.

Økologiens Have

Se alle bøgerne i webshoppen

Gartneri Toftegaard

»KRYDDERURTER« bogen for urteelskere

Her er du: Forsiden > Inspiration > Bøger > Bøger om blomsterbinding

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider